COBA21: Οι άνθρωποι πίσω απο τον επιτυχημένο κλάδο της καφεστίασης

COBA21: Οι άνθρωποι πίσω απο τον επιτυχημένο κλάδο της καφεστίασης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η υβριδική εκδήλωση των Coffee Business Awards 2021 (#coba21) που διοργανώνει η ethosEVENTS για 3η συνεχόμενη χρονιά.

 

Μιλώντας από το βήμα της διοργάνωσης, ο κ. Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος των εταιρειών RESOUL HELLAS & E.R. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΦΕ Α.Ε. δήλωσε παθιασμένος με τον ελληνικό καφέ. Όπως είπε, στόχος του είναι να αλλάξει την αντίληψη και τα στερεότυπα για τον ελληνικό καφέ, “να μην αφορά μόνο την ιστορία”.Ο ελληνικός καφές, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, “πρέπει να έρθει στο σήμερα, να είναι μοντέρνος, σύγχρονος, ευγενικός, αγαπησιάρικος, όπως πρέπει”. Πρέπει όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, ο “ελληνικός καφές να είναι σχεδιασμένος όμορφα και λειτουργικά. Να περιέχει ποιοτικά ανώτερες ποικιλίες, τέλεια επεξεργασμένες. Ο καφές αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Μπορεί να συμμετέχει στη σύγχρονη εποχή.Στην Ελ Γκρέκο, δημιουργήσαμε έναν ολόκληρο κόσμο για τον ελληνικό καφέ”. Για τον πρόεδρο των RESOUL HELLAS & E.R. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΦΕ Α.Ε. ο ελληνικός καφές στη σύγχρονη εποχή, θα πρέπει να γίνει συνήθεια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, να συνοδεύεται με άλλες ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις. “Να δημιουργήσουμε” ανέφερε “αυτό που λέμε ελληνικό πρωινό, που θα απολαμβάνουν οι άνθρωποι και στο εξωτερικό, ένα πρωινό με άρωμα Eλλάδας”. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε τις ισχυρές σχέσεις που διατηρεί η ελ Γκρέκο με 1,5 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά.

 

 

Από τη μεριά του, ο Κωνσταντίνος Αγαδάκης, Chief Commercial Officer, Barista PRO, αναφέρθηκε στη σύσταση και την “καρδιά” της οικογενειακής αυτής επιχείρησης. “Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από 3 αδέρφια που στηρίζεται από μια ολόκληρη οικογένεια ανθρώπων που μας έχει αγκαλιάσει. Οι άνθρωποι αυτοί, με αγάπη οδήγησαν αυτή την εταιρεία στο να εξελιχθεί γρήγορα σε ένα δίκτυο 36 συνεργατών, ενώ συνεργαζόμαστε με 13 χώρες του εξωτερικού” είπε.

 

 

Για την επιστροφή του από την Ολλανδία όπου σπούδασε και εργάστηκε μίλησε ο κ. Δημήτρης Καρυοφύλλης, Coffee Executive – R&D Manager, KAFEA TERRA SA. Ο κ. Καρυοφύλλης αναφέρθηκε στις στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας, που συμπεριελάμβαναν την είσοδό της στο retail, οι οποίες στέφθηκαν όπως ανέφερε με απόλυτη επιτυχία.“Στην Kafea Terra SA, βρέθηκα σε ένα περιβάλλον που μου δόθηκαν πολλά εργαλεία, μου δόθηκε πρόκληση και ελευθερία κινήσεων. Μία πρόκληση ήταν η εισαγωγή του Dimello στον χώρο των σούπερ μάρκετ. Επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη κίνηση. Η επιτυχία όμως δεν οφείλεται μόνο στη δουλειά μας, αλλά στην στρατηγική της εταιρείας να εμπιστεύεται τους ανθρώπους της και να τους δίνει την ελευθερία να δράσουν. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλοι πως αν μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον συνεργάτη ή εργαζόμενό σου, θα σε βοηθήσει κι αυτός να εκτοξευθείς. Οι άνθρωποι που δουλεύουν χρειάζονται εμπιστοσύνη από τους διευθυντές τους, από επιχειρηματίες και τους εργοδότες τους, για να μπορέσουν να δράσουν και να τους βοηθήσουν” ανέφερε.

 

 

Στην επιτυχημένη πορεία της Trireme αναφέρθηκε ο κ. Ιωάννης Βρέντζος, Δημιουργός, Σχεδιαστής & Ιδιοκτήτης της εταιρείας.“Η εταιρεία έχει καταφέρει να βγει σε 3 ηπείρους. Έχουμε να σας δείξουμε πολλά μοντέλα, έχουμε να σας δείξουμε πολλές καινούργιες, φοβερές ιδέες” είπε.

 

 

Ένα αισιόδοξο μήνυμα εξέπεμψε ο κ. Γιώργος Αλανιάδης, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου – Q.Lab Manager, El Cafe SA, από το βήμα των COBA21.“Η βιομηχανία μας περνά μια δύσκολη φάση όπως άλλωστε και η κοινωνία μας. Αυτά τα εμπόδια όμως δεν μας αποτρέπουν από το να προσπαθούμε να βελτιωθούμε αντιθέτως μας πεισμώνει. Για αυτό συνεχίζουμε σταθερά την αναπυξιακή μας πορεία. Σε αυτό το κομμάτι έχει συμβάλλει σημαντικά το Q.Lab που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια. Πρόκειται για την περαιτέρω ανάπτυξη του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου που υπήρχε μέχρι τότε στην εταιρεία”.Στις αρμοδιότητες του Q.Lab συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων μελέτες για τον πράσινο καφέ, για τη μεταφορά, συσκευασία και την αποθήκευση του καφέ, αλλά και συνεργασία με πανεπιστήμια ανα την Ευρώπη. “Παράλληλα, συντηρούμε δεσμούς με τους προμηθευτές μας μέσα από ταξίδια που κάνουμε. Καταλαβαίνουμε έτσι καλύτερα τις ανάγκες τους ανταλλάσουμε ιδέες, τεχνολογία και τεχνογνωσία. Η τιμητική διάκριση μας προσθέτει παραπάνω ευθύνη. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε”.

 

 

Στα Coba21 μίλησε και ο Στέφανος Δωματιώτης, Co – Founder of Create, Coffee Business Consultant, on behalf of AQUA Carpatica. “Το νερό παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στον καφέ αλλά και στα πιο πολλά πράγματα που υπάρχουν γύρω μας. Αν υπάρχει μαγεία σε αυτόν τον πλανήτη σίγουρα βρίσκεται στο νερό και στο AQUA Carpatica. Το νερό στον καφέ παίζει πρωταρχικό ρόλο, έχει μια τέλεια γεύση και με το AQUA Carpatica δημιουργείται ένα αποτέλεσμα γευστικό, με τέλεια ισορροπία, αναδεικνύοντας καλύτερα τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ” είπε ο κ. Δωμαδιώτης.