Μια νόστιμη κρέμα μόκας για τα Χριστούγεννα

Μια νόστιμη κρέμα μόκας για τα Χριστούγεννα

Ένας ωραίος συνδυασμός καφέ και σοκολάτας που κλείνει με τον πιο γευστικό τρόπο το εορταστικό τραπέζι.

 

Υλικά

450 ml γάλα

2 κουτ. σούπας καφέ χοντροαλεσμένο

50 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

5 κρόκους αυγών

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τον καφέ μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις αυτό γίνει, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και να αρωματιστεί το γάλα. Στη συνέχεια το σουρώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο όσο να καλύψει μέχρι την μέση τα φορμάκια. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Για να σερβίρουμε την κρέμα, μπορούμε να την «στολίσουμε» με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή να την πασπαλίσουμε με κακάο.