Μια υγιεινή συμβουλή πριν τον πρωινό σας καφέ

Μια υγιεινή συμβουλή πριν τον πρωινό σας καφέ

Ένα tip που θα “θωρακίσει” τον οργανισμό σας από το ενδεχόμενο αφυδάτωσης, λίγο πριν πιείτε τον καφέ σας.

 

Τι πιο όμορφο από ένα πρωινό ζεστό φλιτζάνι καφέ! Μας προετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε μια απαιτητική μέρα, ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειάς μας και αυξάνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.  Ωστόσο εάν συνηθίζετε να πίνετε το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα αμέσως αφού σηκωθείτε από το κρεβάτι, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η συνήθεια δεν είναι σωστή.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καφές είναι διουρητικός και μας αφυδατώνει ακόμα περισσότερο όταν το σώμα στερείται ήδη το νερό καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα μπορούσε να έχει πολλές συνέπειες στην υγεία. «Το σώμα σας είναι αφυδατωμένο καθώς δεν πίνετε νερό τη νύχτα, ενώ κοιμάστε, και εφόσον ο καφές είναι διουρητικός, τροφοδοτεί το πρόβλημα ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο Tim Gray, ειδικός για τη βελτιστοποίηση της υγείας, της ψυχολογίας και επιχειρηματίας.

 

Η πιο απλή λύση λοιπόν για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα και συνεπώς αρκετούς κινδύνους για την υγεία είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως αφού ξυπνήσετε προκειμένου να “καθαρίσετε” τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και να μην αφυδατωθείτε. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Gray όσο πιο αφυδατωμένοι είμαστε, τόσο πιο αργές είναι οι λειτουργίες του εγκεφάλου, ενώ μειώνεται και η ενέργειά μας. Ο καφές είναι διουρητικός και ως εκ τούτου μας αφυδατώνει. Όταν είμαστε μόλις 5% αφυδατωμένοι, η γνωστικότητά μας μειώνεται κατά περίπου 30%, η ενέργειά μας περιορίζεται, τα νεφρά μας πιέζονται και δεν αποβάλλουμε τις τοξίνες. Το σώμα μας είναι αφυδατωμένο μετά από τη νυχτερινή έλλειψη νερού και καθώς ο καφές είναι διουρητικός τροφοδοτεί το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.

 

Εάν θέλετε να έχετε καλύτερη απόδοση, η ενυδάτωση αμέσως μετά το ξύπνημα (και ακόμα καλύτερα προσθέτοντας μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε αυτό) ενυδατώνει τον εγκέφαλό σας, υποστηρίζει τα επινεφρίδια και την παραγωγή ενέργειας, βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και σας βοηθά να ξεκινήστε τη μέρα σας νιώθοντας συγκεντρωμένοι και με ξεκάθαρο μυαλό, κάτι που είναι απαραίτητο για να έχετε μια παραγωγική μέρα. Εάν πιείτε καφέ πριν το νερό είναι τρέλα (και τεμπελιά) ενώ θα σας τονώσει λίγο και θα “στρεσάρει” επινεφρίδια σας.

 

Εάν ουρείτε πολύ, είστε κουρασμένοι διαρκώς, έχετε παλινδρόμηση,δεν αισθάνεστε συγκεντρωμένοι, έχετε ξηρό δέρμα, πονοκεφάλους ή πολλά προβλήματα με τα δόντια σας και ειδικά εάν βασίζεστε στον καφέ για να ξυπνήσετε, πιθανότατα θα πρέπει να ενυδατώνεστε καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε περισσότερα μέταλλα στη διατροφή σας αλλά και νερό.