Ένα ιστορικό σχολείο γίνεται coffee shop

Ένα ιστορικό σχολείο γίνεται coffee shop

Πώς ένα ιστορικό σχολείο μετατράπηκε σε ένα ζεστό καφέ στo Μaryland των ΗΠΑ και απέφυγε την κατεδάφιση.

 

Με στόχο να διασώσει ένα ιστορικό σχολείο από την κατεδάφιση, ένας αρχιτέκτονας από την πόλη Germantown Μaryland των ΗΠΑ, αγόρασε το κτήριο, το ανακαίνισε και πλεόν λειτουργεί ως ένα όμορφο καφέ. Ο αρχιτέκτονας Greg Nagel συνεργάστηκε με τον Don Fabor, επιχειρησιακό διευθυντή που έχει επιβλέψει το άνοιγμα περισσότερων από 60 εστιατορίων στο παρελθόν, για να ανοίξει το Kaffeehaus στη Fond du Lac Ave. Το κατάστημα άνοιξε τις πύλες του την τρέχουσα εβδομάδα και έχει προγραμματίσει ένα open house για τις 10 το πρωί της Παρασκευής, 19 Νοεμβρίου.

 

Ο Nagel, Διευθύνων Σύμβουλος της Nagel Architects, αγόρασε το σχολείο το 2019 για να το σώσει από την κατεδάφιση, ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1874. Μετά την εξαγορά, ανακαίνισε το κτίριο με στόχο να διασώσει την ιστορία του, αλλά και να δημιουργήσει ένα μέρος που κάποιος μπορεί να «απολαύσει έναν καφέ, να μοιραστεί ιδέες, να εκτιμήσει την ιστορία και να γιορτάσει τη ζωή με άλλους», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καφέ. «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον σαν concept– ένα καφέ στο μικρό σχολείο, και και έτσι το σχεδιάσαμε», είπε ο Nagel.

 

Ο αυθεντικός πίνακας με κιμωλία που υπήρχε στο σχολείο επαναχρησιμοποιήθηκε, όπως επίσης και τα παλιά μέταλλα. «Ο κόσμος μένει έκπληκτος»,ανέφερε ο δημιουργός του καφέ. “Είχαμε έναν πελάτη που πήγαινε στο σχολείο στην πρώτη τάξη. Ο ίδιος είπε ότι αυτός ήταν ο πίνακας που χρησιμοποιούνταν στο σχολείο” ανέφερε ο Fabor και πρόσθεσε πως «έχουμε  διατηρήσει τον αυθεντικό τσίγκινο τοίχο». Σχετικά με τον τόπο όπου βρίσκεται το καφέ, ο Fabor ανέφερε ότι το καφενείο είναι μακριά από το κέντρο της πόλης και σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα ήθελαν να επισκεφθούν ένα coffee shop. Σύμφωνα με τον Fabor, υπάρχει σταθμός pickup, αλλά το καφέ δεν διαθέτει drive-thru, κάτι που έγινε σκοπίμως.

 

Οι δημιουργοί του καφέ αποκάλυψαν ότι είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν μια «κουλτούρα καφέ» στο κατάστημα αυτό. “Δίνουμε τα χέρια, σας λέμε την ιστορία μας, εσείς μοιράζεστε τη δική σας. Μας ενδιαφέρει περισσότερο η οπτική της σχέσης ανάμεσά μας”, είπε ο Fabor.