H διασκέδαση επιστρέφει στην εστίαση για τους εμβολιασμένους

H διασκέδαση επιστρέφει στην εστίαση για τους εμβολιασμένους

Κατάργηση των μίνι lockdowns, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και εκ νέου μουσική σε καφέ και μπαρ.

 

Πλήρη ελευθερία θα απολαμβάνουν εφεξής οι εμβολιασθέντες καθώς ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νωρίτερα τις νέες οδηγίες για τον covid-19. Όπως ανακοινώθηκε, εφεξής, δεν θα υπάρχει περιορισμός στην κυκλοφορία από τη μία μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί και δεν θα απαγορεύεται η μουσική σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

 

Ο υπουργός εξήγησε ότι η κατάταξη των περιοχών σε κόκκινες, κίτρινες και πράσινες θα συνεχίσει, αλλά αυτό θα έχει να κάνει μόνο με την επιδημιολογική επιτήρηση και δεν θα επισύρει απαγορευτικά μέτρα. Όπως είπε, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες και στο διάστημα αυτό θα γίνει απλοποίηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, μετά από πρόταση των ειδικών.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη θα υπάρξει πλήρης ελευθερία σε κλειστούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης και το προσωπικό θα πρέπει να τηρεί τα συνήθη μέσα προστασίας. Δεν διευκρίνισε όμως τι μέλλει γενέσθαι για τους ανεμβολίαστους ανηλίκους, οι οποίοι μέχρι πρότινος μπορούσαν να συνοδεύουν τους εμβολιασμένους γονείς τους με αρνητικό test. Στους μεικτούς χώρους, θα ισχύουν τα μέτρα ως έχουν σήμερα και θα επαναξιολογηθούν οι μετρικοί περιορισμοί τις επόμενες 15 ημέρες.