Πού θα πιείτε τον ακριβότερο και τον φθηνότερο καφέ στις ΗΠΑ

Πού θα πιείτε τον ακριβότερο και τον φθηνότερο καφέ στις ΗΠΑ

Πόσο θα πληρώσετε για ένα φλιτζάνι καφέ στις ΗΠΑ; Πού θα τον αγοράσετε πιο ακριβά και πού πιο φθηνά.

 

Όταν σκέφτεστε ακριβές πόλεις στις ΗΠΑ για φαγητό και ποτό, είναι πιθανό να σας έρχονται στο μυαλό μέρη όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι. Και είναι μια πραγματικότητα. Αυτές οι μεγάλες αμερικάνικες μητρόπολεις αν και έχουν πολλά σημεία όπου ένα φλιτζάνι καφέ πωλείται σε υψηλή τιμή, αποδεικνύεται από την άλλη ότι η πιο ακριβή πόλη για να αγοράσετε καφέ δεν βρίσκεται στις Ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Τα στοιχεία από την ιστοσελίδα στατιστικών στοιχείων WalletHub δείχνουν ότι η Χονολουλού της Χαβάης έχει την υψηλότερη κατά μέσο όρο τιμή για ένα καφέ που αγγίζει τα 8,69 δολάρια. Κάτι τέτοιο στέκει, φαίνεται να έχει μια λογική εξήγηση μιας και τα προϊόντα που εισάγονται στις νησιωτικές περιοχές των ΗΠΑ έχουν υψηλά κόστη. Έτσι στη Χονονουλού πληρώνουν αρκετά για την εισαγωγή του καφέ που έρχεται είτε από την Κεντρική και Νότια Αμερική, είτε από την Αφρική, είτε από την Νοτιοανατολική Ασία. Από την άλλη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει ένα brand καφέ, από τα μόνα εμπορικά στις HΠΑ που καλλιεργούνται στη Χαβάη. Πρόκειται για τον καφέ Kona που λόγω του κόστους παραγωγής του, είναι επίσης μια από τις πιο ακριβούς.

 

Στον αντίποδα η πόλη με τον φθηνότερο καφέ είναι το Κάνσας Σίτι. Με μέση τιμή για ένα φλιτζάνι τα 3,44 δολάρια, ο καφές αυτής της πόλης είναι περίπου 2,5 φορές χαμηλότερος σε τιμή από αυτόν της Χονολουλού.