Δώρο ζωής από τις γυναίκες του καφέ, στις γυναίκες του κόσμου

Δώρο ζωής από τις γυναίκες του καφέ, στις γυναίκες του κόσμου

Την 25η επέτειο από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος ο “Grounds for Health” ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συμμετέχουν γυναίκες από τον κόσμο του καφέ, με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

 

Η επέτειος γιορτάζεται παράλληλα με την καμπάνια Women Choosing Women στην οποία συμμετέχουν δεκάδες γυναίκες από τη βιομηχανία του καφέ που έχουν ήδη συνεισφέρει τα μέγιστα για την προώθηση του project. H καμπάνια θα διαρκέσει έως την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περισσότερα από 25.000 δολάρια, τιμώντας με αυτό το δώρο ζωής τις γυναίκες αλλά και τα 25α γενέθλιων της ΜΚΟ.

 

Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα διοχετευθούν για την στήριξη του Grounds for Health, συνεταιρισμών καφέ και τοπικών οργανισμών υγείας σε μέρη όπου καλλιεργείται καφές, υπέρ του ελέγχου και της πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

 

Αν και μπορεί να προληφθεί, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας παραμένει η πιο κοινή αιτία θανάτου των γυναικών παγκοσμίως και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι ιδιαίτερα υψηλά σε πολλές αγροτικές περιοχές χαμηλού εισοδήματος, όπου η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι περιορισμένη. Ο οργανισμός Grounds for Health, με έδρα το Βερμόντ των ΗΠΑ, χρηματοδοτεί επί του παρόντος προγράμματα σε τμήματα της Αιθιοπίας και της Κένυας.

 

Πηγή: dailycoffeenews.com