Tα βρώσιμα κύπελλα καφέ πάνε… γήπεδο!

Tα βρώσιμα κύπελλα καφέ πάνε… γήπεδο!

Μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες παγκοσμίως δίνει το παράδειγμα, προσφέροντας βρώσιμα φλιτζάνια στο γήπεδό της, με βάση το μπισκότο.

 

H Μάντσεστερ Σίτι, μια από τις κορυφαίες βρετανικές ομάδες ποδοσφαίρου εδώ και καιρό στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων στους χώρους υγειονομικής ταφής. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε να σερβίρει τον καφέ, το τσάι ή την ζεστή σοκολάτα στο γήπεδο της, Etihad, μέσα σε βρώσιμα φλυτζάνια από μπισκότο. Αυτή πρωτοποριακή εκδοχή φλιτζανιού είναι μια έξυπνη λύση κατά της σπατάλης και της χρήσης πλαστικού.

 

Το βρώσιμο φλιτζάνι ή επιτραπέζια σκεύη δεν είναι κάτι καινούργιο.Το 2016, η Bakey’s κυκλοφόρησε το πρώτο βρώσιμο μαχαιροπίρουνο. Την ίδια χρονιά, μια άλλη εταιρία, η LOLIWARE, έβγαλε στην αγορά ένα βρώσιμο ποτήρι. Φέτος το καλοκαίρι το CuPFFEE, ένα βρώσιμο φλιτζάνι γκοφρέτας, κατέκτησε τα καφέ της Ιρλανδίας και τώρα το φθινόπωρο η BioBite, μια εταρία που έχει με έδρα τη Σκωτία, λανσάρει το δικό της σε συνεργασία με την Μάντσεστερ Σίτι.

 

Τα κύπελλα του BioBite, τα οποία μοιάζουν κατά πολύ με εκείνα της CuPFFEE, κυκλοφόρησαν πριν από δύο χρόνια από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Aberdeen, Samuel Hvizd και Lyubomir Lambrev. Ο στόχος τους είναι να προσφέρουν μια νόστιμη, τραγανή και μια πλήρως βιολογική εναλλακτική λύση σε όλα τα φλιτζάνια μιας χρήσης όπως υποστηρίζουν.

 

Το φλιτζάνι τους, λοιπόν φτιάχνεται από φυσικά, vegan συστατικά, όπως αλεύρι σίτου, πίτουρο βρώμης, νερό και δεν περιέχει ζάχαρη. Κατασκευάζεται με διαδικασία θερμικής επεξεργασίας υπό πίεση, έτσι μπορεί να αντέξει υψηλές θερμοκρασίες έως 86 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να παραμένει έως τα μισά ενός αγώνα ποδοσφαίρου, δηλαδή για 45.

 

Πηγή: freethink.com

Φωτογραφίες: biobite