Προβληματισμός για τα νέα μέτρα στο χώρο της εστίασης

Προβληματισμός για τα νέα μέτρα στο χώρο της εστίασης

Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι καταστηματάρχες εστίασης, μετά την επιβολή των νέων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της covid-19.

 

Oι επιχειρηματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για ήδη χαμηλό τζίρο, ο οποίος σύμφωνα με την εκτίμησή τους θα πέσει κι άλλο με τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από τις 13 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων προβλέπεται πως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν.

 

Μιλώντας στο statusradio.gr τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος των καταστημάτων Εστίασης Νίκος Γεωργιάδης θεωρεί κάποια μέτρα υπερβολικά και δυσανάλογα, αφού στα σχολεία απαιτούνται 2 rapid tests την εβδομάδα, ενώ για τους ανεμβολίαστους πελάτες της εστίασης, χρειάζεται τέστ ημέραςΟ κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι τζίροι είναι πεσμένοι κατά 30% τους τελευταίους μήνες και εκτίμησε ότι θα πέσουν ακόμη περισσότερο, από την εφαρμογή των μέτρων. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο πιεστική, είπε, καθώς αναμένονται αυξήσεις στις τιμές του καφέ, αλλά και υψηλές τιμές στα νέα υλικά που θα χρησιμοποιούνται, μετά την κατάργηση του πλαστικού.

 

Ο καφές έχει ανατιμηθεί πάρα πολλές φορές σαν πρώτη ύλη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει μετακυληθεί στον πελάτη. Δεν πιστεύω ότι οι νέες αυτές αυξήσεις να μετακυληθούν άμεσα στους πελάτες μας. Βέβαια αυτό άπτεται στον κάθε επιχειρηματία” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης. “Το πρόβλημα έγκειται στο εάν τελικά θα έρθει ο πελάτης στο κατάστημα” πρόσθεσε. Για τα δύο εργαστηριακά τεστ από ιδιωτικό εργαστήριο που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ορισμένοι καταστηματάρχες απορροφούν αυτό το κόστος ενώ άλλοι δεν μππορούν να το απορροφήσουν κι έτσι επιβαρύνονται οι υπάλληλοι.