Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε καφέ στο σπίτι

Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε καφέ στο σπίτι

Kαφές στο σπίτι: ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μας που με λίγα τρικ μπορεί να απογειωθεί.

 

Μας κρατά ενεργούς, γεμίζει τις μπαταρίες μας για όλη τη μέρα, αποτελεί την τέλεια συντροφιά. Ο καφές είναι για τους περισσότερους αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής– και όχι μόνο – ρουτίναςΥπάρχουν πολλά τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε, τα οποία δεν απαιτούν έξτρα χρόνο ή κόπο, που αξίζει να δοκιμάσετε, απογειώνοντας στα ύψη το άρωμα, τη γεύση και την υφή του.

 

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δίνετε πάντα βάση στον κόκκο και να αποφύγετε να αγοράζετε αλεσμένο καφέ. Αποθηκεύστε τον σε αεροστεγές δοχείο μακριά από μπαχαρικά. Τοποθετήστε το δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος. Χρησιμοποιήστε τον καφέ σε δύο εβδομάδες από την αγορά τους για μέγιστη γεύση.

 

Για την άλεση επιλέξτε μύλο με γρέζι. Καταλαμβάνουν μεν περισσότερο χώρο στον πάγκο και είναι λίγο πιο ακριβοί, ωστόσο κάνουν τη διαφορά. Αν έχετε μύλο με  λεπίδες, μην τον πετάξετε, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως μύλο μπαχαρικών.

 

Το επόμενο που πρέπει να προσέξετε είναι το νερό. Χρησιμοποιήστε καλύτερα φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για καλύτερο αποτέλεσμα. Αν επιλέξετε να φτιάξετε καφέ φίλτρου τότε φροντίστε η θερμοκρασία του νερού να είναι στους 90-96 βαθμούς Κελσίου πριν ξεκινήσετε την διαδικασία της εκχύλισης.

 

Εάν το pour-over είναι περισσότερο του στυλ σας, επενδύστε σε φίλτρα επαναχρησιμοποιήσιμα. Αν χρεισιμοποιήτε χάρτινα καλό θα ήταν πριν βάλετε τον αλεσμένο καφέ να το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Έτσι θα αποφύγετε την τυχόν γεύση του χαρτιού στον φλιτζάνι σας. 

 

Τέλος, αν έχετε καφέ που έχει κρυώσει, μην τον βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων (αυτό θα αναδείξει τις πικρές νότες του). Αντ ‘αυτού, ρίξτε τον κρύο καφέ πάνω από πάγο και μετατρέψτε τον σε μια δροσερή απόλαυση.