4+1 λόγοι που ο καφές κάνει καλό το πρωί

4+1 λόγοι που ο καφές κάνει καλό το πρωί

Μια κούπα καφέ το πρωί μπορεί να μας ξυπνήσει όμως από ότι φαίνεται μπορεί να κάνει πολλά πράγματα παραπάνω. 

 

Στην πραγματικότητα, ο καφές μας παρέχει πολλαπλά οφέλη, καθώς μεταξύ άλλων, μας βοηθά στη συγκέντρωση, κρατά τις… μπαταρίες μας φορτισμένες για πολλές ώρες, ενώ ξυπνά σταδιακά τον εγκέφαλό μας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια από τα οφέλη του πρωινού καφέ. 

 

Βελτιώνει τη φυσική απόδοση

Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στον πρωινό καφέ διεγείρει το νευρικό μας σύστημα, οδηγώντας σε αυξημένο επίπεδο αδρεναλίνης στο αίμα μας. Η ορμόνη αυτή προετοιμάζει το σώμα μας για έντονη σωματική άσκηση.

 

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη

Πολλές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο καφές βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη και είναι ιδιαίτερα ευεργετικός σε στον περιορισμό του διαβήτη τύπου Β. Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης στο σώμα, πράγμα που επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

 

Αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα μας

Ο καφές λειτουργεί ως διουρητικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ούρων. Μειώνει το επίπεδο των επιβλαβών ηπατικών ενζύμων που βρίσκονται στο αίμα και αποβάλλει όλα τα τοξικά στοιχεία από το σώμα μας.

 

Βελτιώνει τη διάθεση

Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι άνθρωποι που καταναλώνουν τέσσερα φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα έχουν παραπάνω από 20% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

 

Αυξάνει τη μνήμη

Η κατανάλωση καφέ, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου, βελτιώνοντας την προσοχή, τη μνήμη, τα αντανακλαστικά και τη συνολική υγεία του εγκεφάλου. Το αγαπημένο μας ρόφημα διατηρεί παράλληλα τα νεύρα γερά!