5 “ηθικά” brands καφέ που μπορείτε να παραγγείλετε online

5 “ηθικά” brands καφέ που μπορείτε να παραγγείλετε online

Οι καταναλωτικές μας συνήθειες όσον αφορά τον καφέ μπορεί να έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, αρκεί να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές.

 

Η κατανάλωση καφέ μας κάνει μέρος μιας βιομηχανίας με μεγάλη ιστορία, η οποία καθιστά απαραίτητη την υποστήριξη ηθικών brands καφέ που μπορούν να συνεισφέρουν κοινωνικά, ηθικά, ακόμη και οικονομικά σε όσους το έχουν ανάγκη.  Όλοι έχουμε τη δύναμη να διαβεβαιώσετε πως κάθε φλιτζάνι που πίνετε έχει διαρκή και θετική επίδραση στον κόσμο. Δείτε παρακάτω 5 ηθικά brands καφέ που μπορείτε να παραγγείλετε online

 

Repetition Coffee

 

H Repetition Coffee είναι μια τοπική εταιρεία καφέ στο Lawrence του Κάνσας, με ιδιοκτήτρια μια γυναίκα, την Amy Pope. Το brand προσφέρει κόκκους καφέ από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ουγκάντα, του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κολομβίας. Η Pope, είχε οραματιστεί να γίνει ξένος διπλωμάτης, αλλά έκανε στροφή, έπειτα από ένα ταξίδι στο Παρίσι, όπου συναναστράφηκε με τον παρισινό κόσμο του καφέ. Ο ιστότοπος της εταιρείας υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για την ηθική προμήθεια και παραγωγή καφέ. Η ίδια η Pope έκανε προσωπικά πολλά ταξίδια στη Νότια Αμερική για να συναντηθεί με τους αγρότες, να ελέγξει την ποιότητα των κόκκων καφέ και να διασφαλίσει ότι οι παραγωγοί λειτουργούσαν λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της βιωσιμότητας και της κοινωνικής ευθύνης. Μπορείτε να αγοράσετε Repetition Coffee σε σακουλάκια, να διαβάσετε τις επιλογές που έχετε, να διαβάσετε αναλυτικές περιγραφές για την προέλευση και την παραγωγή του καφέ και να εξετάσετε ποιες νότες γεύσης επιθυμείτε να δοκιμάσετε.

 

Spirit Mountain Roasting Co.

 

Μια μάρκα καφέ που ανήκει σε αυτόχθονες Αμερικανούς, η Spirit Mountain Roasting Co. εδράζει στο Winterhaven της Καλιφόρνια. Ο ιδρυτής Tudor Montague είναι μέλος της φυλής Quechan. Η Spirit Mountain Roasting Co. διαθέτει μέρος των εσόδων της για να υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αυτοχθόνων, συμπεριλαμβανομένων των Kalpulli Yaocenoxtli / Indigenous Roots στη Μινεσότα και Native America Humane Society στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία θεωρεί την αλυσίδα εφοδιασμού της μέρος της κοινότητάς της και έχει δεσμευτεί να διασφαλίζει ηθικές και βιώσιμες λειτουργίες σε όλη της τη δομή. Όταν είναι δυνατόν, η εταιρεία επιλέγει να προμηθεύσει τον καφέ της απευθείας από αυτόχθονες καλλιεργητές καφέ, χωρίς μεσάζοντες. Επιπλέον, η Spirit Mountain Roasting Co. αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει για την τον πλανήτη μας και χρησιμοποιεί βιοαποικοδομήσιμες σακούλες καφέ κατασκευασμένες από ανανεώσιμα υλικά για τον καφέ της.

 

Equal Exchange

 

Ο Equal Exchange, είναι ένας συνεταιρισμός που ανήκει στους εργαζόμενους και εδρεύει στο St. Paul της Μινεσσότα. Η εταιρεία είναι επίσης επιχείρηση Fair Trade, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία υποστηρίζει μικρούς αγρότες σε όλο τον κόσμο και επιδιώκει να επιτύχει θετικούς περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού της. Ως συνεταιρισμός που ανήκει σε εργαζόμενους, η Equal Exchange εμπλέκει τους υπαλλήλους της σε όλη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Όταν οι αποφάσεις της εταιρείας είναι στο τραπέζι, κάθε εργαζόμενος-ιδιοκτήτης (σ.σ. υπάρχουν περισσότεροι από 130) διαθέτει μία ψήφο επί του ζητήματος. Λαμβάνουν επίσης ένα μερίδιο των κερδών, ανεξάρτητα από τη θέση τους στην εταιρεία. Επιπλέον, η Equal Exchange καταβάλλει προσπάθειες για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους της σε βιώσιμα και δίκαια συστήματα τροφίμων. Η Equal Exchange είναι ένας προμηθευτής καφέ που πωλεί χονδρικώς, ενώ μπορείτε κι εσείς να αγοράσετε καφέ το κατάστημα, το γραφείο, το σπίτι σας.

 

Cxffeeblack

 

Εδρεύει στο Μέμφις του Τενεσί, το Cxffeeblack είναι μια καφετέρια ιδιοκτησίας Αφροαμερικανών, που έχει ως αποστολή να συνδέσει τους καταναλωτές καφέ με τις αφρικανικές ρίζες του κόκκου και να προσφέρει ευκαιρίες στην κοινότητα των Αφροαμερικανών στο Μέμφις. Ο συνιδρυτής της εταιρείας Bartholomew Jones αναφέρει πως “στο Cxffeeblack, πιστεύουμε ότι οι μαύρες κοινότητες που ξανασυνδέονται στον καφέ αποτελούν ένα μέσο ανάκτησης ενός κλεμμένου πεπρωμένου και ο τρόπος για να οικοδομήσουμε πλούτο εν μέσω διασποράς.” Η εταιρεία πουλάει καφέ σε σακούλα, και μέσω του πακέτου συνδρομής Anti Gentrification Cxffee Club σας παρέχονται δύο σακούλες το μήνα συν πρώιμη πρόσβαση σε αποκλειστικές γεύσεις καφέ, μηνιαίες εκτυπώσεις 8 × 10 και μουσική που διατίθεται μόνο για τους συνδρομητές. Κατά την περιήγηση, μπορείτε να γνωρίσετε την αφρικανική ιστορία του καφέ, στην μαύρη κοινότητα σε όλο τον κόσμο.

 

Portland Coffee Roasters

 

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η έδρα του Portland Coffee Roasters, είναι το Πόρτλαντ, του Όρεγκον. Η εταιρεία λειτουργεί από το 1996 και για τρία συνεχόμενα χρόνια, έλαβε την Χρυσή Πιστοποίηση που απονεμήθηκε από το πρόγραμμα City of Portland’s Sustainability at Work. Το πρόγραμμα αυτό αφορά επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με βιώσιμες περιβαλλοντικές αρχές. Για το σκοπό αυτό, το Portland Coffee Roasters λιπασματοποιεί όλα τα οργανικά απόβλητα που παράγει, τροφοδοτεί την έδρα του και άλλα κτήρια με 100% ανανεώσιμη ενέργεια, παραδίδει τα αγαθά της με όχημα το ποδήλατο για τοπικούς πελάτες και προσφέρει τις χρησιμοποιημένες σακούλες της από λινάτσα σε οποιονδήποτε μπορεί να τις χρησιμοποιήσει. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει προγράμματα βελτίωσης στις κοινότητες καλλιέργειας καφέ από τις οποίες προέρχεται το εμπόρευμά της. Στο πλαίσιο αυτό έχει συνδράμει στην κατασκευή σχολείων, εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας και πηγών καθαρού νερού, καθώς και τη φύτευση χιλιάδων δέντρων.