Η Nescafé προσπαθεί για έναν πιο καθαρό περιβάλλον

Η Nescafé προσπαθεί για έναν πιο καθαρό περιβάλλον

Με τρεις πράσινες ενέργειες η Nescafé στηρίζει τις προσπάθειες για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Με Σεβασμό για το Μέλλον».

 

Θέτοντας ως πρώτο πυλώνα δράσης το περιβάλλον και την ανάπτυξη δράσεων για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης η Nescafé πρόσφατα εγκαινίασε την πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον». Μια πρωτοβουλία που περιλαμβάνει πλήθος στρατηγικών και δράσεων με “πράσινο” πρόσημο. Το εν λόγω πολυδιάστατο πρόγραμμα δίνει έμφαση στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους.

 

Έτσι για το πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον» ο καφές Nescafé ενώνει τις δυνάμεις του με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους. Και αυτές είναι η AEGEAN REBREATH, η ΕΝΑΛΕΙΑ, και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση STARAMAKI. 

 

Η συνεργασία με την AEGEAN REBREATH στοχεύει στη διεξαγωγή έρευνας στην περιοχή της Καλαμάτας, την εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού/ φίλτρου για τη συγκράτηση φερτών υλικών και απορριμμάτων στον ποταμό Νέδοντα καθώς και στην εκπαίδευση της τοπικής κοινότητας με παράλληλες  ενέργειες ευαισθητοποίησης.

 

Η συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ στοχεύει στην απομάκρυνση πλαστικών απορριμμάτων από τη θάλασσα του Θερμαϊκού Κόλπου στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cleanup, σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και τη συμβολή 6 αλιευτικών σκαφών.

 

Η συνεργασία με την STARAMAKI στοχεύει στην υποστήριξη και ανάπτυξη μιας μικρής κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ώστε να μπορέσει να ενισχύσει σημαντικά την πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του πλαστικού καλαμακίου με ένα φυσικό προϊόν από σιτάρι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ