Tι νέο φέρνει η Lavazza;

Tι νέο φέρνει η Lavazza;

Μία συλλογή-έκπληξη με “βιολογικό” πρόσημο παρουσιάζει η ιταλική εταιρία Lavazza.

 

Στο πλαίσιο της premium συλλογής ¡Tierra! η Lavazza παρουσιάζει τρεις νέους καφέδες: ¡Tierra! for Planet, ¡Tierra! for Africa και ¡Tierra! for Amazonia. Όλοι τους είναι  πιστοποιημένοι από την Organic and Rainforest Alliance. Οι κόκκοι για τους εν λόγω καφέδες, διαλέγονται χειρωνακτικά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πως επιλέγονται οι πιο ώριμοι καρποί που θα ενισχύσουν τις φυσικές γεύσεις και ιδιότητες κάθε μείγματος.

 

Η ομώνυμη πρωτοβουλία  ¡Tierra! του ιδρύματος Lavazza έχει ξεκινήσει από 2002 και έχει στηρίξει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, προωθώντας παράλληλα βιώσιμες γεωργικές πρακτικές στις φυτείες καφέ. Ξεκινώντας από μικρές αγροτικές πόλεις σε όλη την Κολομβία, την Ονδούρα και το Περού, η δραστηριότητα του ιδρύματος και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει πλέον επεκταθεί σε 17 νέες χώρες. Έχοντας αναπτυχθεί με τη βοήθεια του μη κυβερνητικού οργανισμού Rainforest Alliance, η ¡Tierra! δρα επίσης υπέρ της διατήρησης της βιοποικιλότητας, των δικαιωμάτων κάθε παραγωγού καφέ και των οικογενειών τους.

 

Ο καφές ¡Tierra! for Planet είναι ένα blend από βιολογικούς κόκκους Arabica που προέρχονται από την Αφρική, την Κεντρική και Νότια Αμερική. Σε αυτές τις περιοχές  το Ίδρυμα Lavazza υποστηρίζει τοπικά πρότζεκτ που διδάσκουν τεχνικές καλλιέργειας καφέ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο ¡Tierra! for Amazonia παράγεται κόκκους Arabica από το Περού. Εδώ, το Ίδρυμα Lavazza υποστηρίζει την αναδάσωση σε κατεστραμμένες περιοχές τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Τέλος ο ¡Tierra! for Africa αποτελείται από βιολογικά κόκκους Arabica και Robusta από την Ανατολική Αφρική και σε αυτή την περιοχή το Ίδρυμα Lavazza υποστηρίζει τη νεότερη γενιά παραγωγών καφέ, διδάσκοντάς τους entrepreneurial management , ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα την επιχείρησή τους.

 

Πηγή: beanscenemag.com.au