3 ιδιαίτεροι καφέδες που φαίνεται ότι αντέχουν στο χρόνο

3 ιδιαίτεροι καφέδες που φαίνεται ότι αντέχουν στο χρόνο

Οι τάσεις του παρελθόντος σε ό,τι έχει να κάνει με τον καφέ “επανέρχονται” πολλές φορές εξελιγμένες, ενώ κάποιες άλλες ξεχνιούνται στη… λήθη

 

Το fine dining έφερε πριν από μερικά χρόνια στην επιφάνεια την “μόδα” του αποδομημένου καφέ. Όμως η τάση αυτή εγκαταλείφθηκε σύντομα καθώς δεν έβρισκε εφαρμογή στον espresso για παράδειγμα (με την προσθήκη γάλακτος και πάγου). Αντίστοιχα ο broccoli coffee, ο espresso με την προσθήκη μπρόκολου σε σκόνη (+αφρόγαλα) επίσης δεν ευδοκίμησε, αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε ο αγαπημένος καφές ανάμεσα στους hipsters ιδιαίτερα στην Αυστραλία. Υπάρχουν παρ’ όλα αυτά κάποιες τάσεις οι οποίες ακόμη και σήμερα θα μπορούσαν να σταθούν σε ένα σύγχρονο καφέ. Για παράδειγμα οι τρείς καφέδες που ακολουθούν και φαίνεται ότι ατνέχουν στο χρόνο. 

 

Bulletproof coffee

Είναι ένα ρόφημα – θερμιδική βόμβα με βελούδινη αίσθηση και συμπεριλαμβάνεται στην δίαιτα Keto. O «αλεξίσφαιρος» καφές, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και δεν είναι ένα συνοδευτικό του πρωινού. Συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ με την ενέργεια που δίνουν τα λιπαρά. Για να φτιάξουμε τον bulletproof coffee χρειαζόμαστε ένα καφέ φίλτρου (250ml), 2 γενναιόδωρες κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές του γλυκού φυτικά έλαια, συνήθως καρύδας. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια όμορφη και λαχταριστή κρέμα και στη συνέχεια σερβίρουμε.

 

Beet latte

Ο συγκεκριμένος καφές, μπορεί να σταθεί σίγουρα και σήμερα, σε μια εποχή όπου η εικόνα διαδραματίζει μεγάλο ρόλο, εξαιτίας της ευρείας διάδοσης των social media. Eίναι ένας καφές latte, κόκκινου χρώματος (!) με προσθήκη σκόνης παντζαριού ή κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής. Ο καφές αυτός είναι αν μη τη άλλο φουλ instragrammable.

 

Mushroom Coffee

Την εποχή του fitness και της υγιεινής διατροφής, αυτός ο καφές μπορεί αν μη τι άλλο να αποτελέσει μια ακόμη πρόταση healthy εναλλακτικών για το πρωινό σας ρόφημα. Η προέλευσή του ανάγεται πίσω στη δεκαετία του 2000, όταν ορισμένοι “πειραματίστηκαν” με τον καφέ φίλτρου και πρόσθεσαν μανιτάρι σε σκόνη. Διαπιστώθηκε τότε πως το μανιτάρι δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη γεύση του καφέ. Πέραν αυτού, όσοι έπιναν το ρόφημα αυτό, επωφελούνταν από τις ευεργετικές ιδιότητες του μύκητα και για τον λόγο αυτό υπήρξε ένα μεγάλο, αν και βραχυχρόνιο trend.