Δοκιμάζοντας τον 24ο Microfarm Project καφέ της Coffee Island

Δοκιμάζοντας τον 24ο Microfarm Project καφέ της Coffee Island

Έρχεται από την Αφρική και συγκεκριμένα από Τανζανία, καλλιεργείται στο χείλος του μεγαλύτερου ηφαιστειακού κρατήρα στον κόσμο και χαρίζει ενδιαφέροντα φλιτζάνια.

 

Για το Microfarm Project της Coffee Island σας έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν, οπότε οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ενδιαφέρουσα ενέργεια η ελληνική εταιρία καφέ παρουσιάζει ένα ακόμα διαμάντι. Τον Tanzania Acacia, τον 24ο καφέ κατά σειρα που έρχεται από την Αφρική.

 

Ο Tanzania Acacia καλλιεργείται στην μικρή φάρμα Acacia Hills, που είναι ένα από τα πιο «άγρια» κτήματα καφέ στον κόσμο. Ο λόγος είναι γιατί βρίσκεται στο χείλος του μεγαλύτερου ηφαιστειακού κρατήρα του Ngorongoro, που αποτελεί και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εκεί λοιπόν, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα και σε ένα πλούσιο έδαφος τα καφεόδεντρα βρίσκουν στις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν και για να δώσουν εξαιρετικούς καρπούς και στη συνέχεια ένα πολύ ενδιαφέρον και σπάνιο καφέ. Η μέθοδος επεξεργασίας που ακολουθείτε είναι η υγρή, που χαρίζει στον πράσινο κόκκο ένα πολύπλοκο προφίλ με έντονα αρώματα και γεύσεις.

 

Τον εν λόγω καφέ τον δοκιμάσαμε αρχικά σε espresso. Η παρουσία της λεβάντας στη μύτη προϊδέαζε θετικά για την συνέχεια. Στο στόμα χάριζε γεύσεις από σταφύλι, λίτσι και νότες από μέντα που φανερώνονταν περισσότερο στην επίγευση. Τον ετοιμάσαμε και σε freddo espresso και σε αυτή την παρασκευή η αίσθηση της μέντας ήταν πιο έντονη και πιο ευχάριστη. Περάσαμε και σε freddo cappuccino που όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο καλό. Διαπιστώσαμε ότι το γάλα δεν του ταιριάζει και τόσο. Από την άλλη σε καφέ φίλτρου ο Tanzania Acacia χαρίζει ένα πολύ ενδιαφέρον και γεμάτο φλιτζάνι με πολύ πλούσιο άρωμα. Όσο έμενε στην κούπα και κρύωνε τόσο πιο πολύ απελευθέρωνε την γεύση της μέντας αφήνοντας μια ωραία αίσθηση δροσιάς στο στόμα.

 

Όπως και να έχει ο Tanzania Acacia είναι ένας ιδιαίτερος και σπάνιος καφές που έρχεται για περιορισμένο διάστημα σε όλα τα καφεκοπτεία της Coffee Island. Αξίζει λοιπόν να τον δοκιμάσετε μιας και κρύβει γευστικές εκπλήξεις.