Αίρεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, τι αλλάζει στην εστίαση

Αίρεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, τι αλλάζει στην εστίαση

Περαιτέρω άρση των περιορισμών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς χθες το απόγευμα.

 

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να πηγαίνει καλύτερα, οι επιτροπή των επιστημόνων προχώρησε σε εισηγήσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις των μέτρων που έγιναν φυσικά δεκτές από την Κυβέρνηση. Έτσι από σήμερα το πρωί, Πέμπτη 25 Ιουνίου, η χρήση της μάσας στους σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνάθροιση, δεν είναι υποχρεωτική όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς. Παρόλα αυτά, η μάσκα διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους.

 

Επιπλέον ένα μέτρο που αφορά άμεσα τους επιχειρηματίες της εστίασης, και ενεργοποιείται από 28 Ιουνίου, είναι η αλλαγή του πρωτοκόλλου με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα. Επίσης την ίδια ημερομηνία, εργαζόμενοι σε εστίαση και μη, που έχουν πλήρως εμβολιαστεί θα εξαιρούνται από την υποχρέωση διενέργειας self- test αφού όμως περάσουν πρώτα 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αίρεται και ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ενώ αλλάζει και ο ανώτατος αριθμός των ατόμων σε εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων που θα είναι 300 άτομα, Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.