Δοκιμάζοντας της νέες κάψουλες των Cultivos

Δοκιμάζοντας της νέες κάψουλες των Cultivos

Είναι βιοδιασπώμενες, ταιριάζουν απόλυτα με την οικολογική φιλοσοφία της αλυσίδας καφέ, έχουν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα και είναι συμβατές με τις μηχανές Nespresso.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Την τελευταία φορά που είχα ρωτήσει τον Γιάννη Ταλούμη, ιδιοκτήτη της taf και ιδρυτή της αλυσίδας Cultivos, σχετικά με το αν θα βγάλουν στην αγορά και αυτοί κάψουλες μου είχε πει «Κάνε υπομονή, την ετοιμάζουμε, όταν θα είμαστε έτοιμα θα το μάθεις». Και να που έφτασε η ώρα λοιπόν. Πριν από δύο μέρες οι κάψουλες έκαναν την εμφάνιση τους σε όλα τα καταστήματα Cultivos.

 

Τους πήρε λίγο καιρό παραπάνω όμως ήθελαν η εν λόγω κάψουλα να πλήρει όλες εκείνες τις προδιαγραφές για να ταιριάξει απόλυτα στην φιλοσοφία τους και φυσικά να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. Πειραματίστηκαν πολύ λοιπόν, με τα γραμμάρια, την άλεση, τον καφέ, τα υλικά της κάψουλας κτλ και αφού κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, επέλεξαν μια εντελώς οικολογική συσκευασία και παρουσίασαν τις βιοδιασπώμενες κάψουλες.

 

Οι νέες αυτές κάψουλες των Cultivos είναι κατάλληλες για κομποστοποίηση, μπορούν δηλαδή μετά τη χρήσητους να τοποθετηθούν στους ειδικούς καφέ κάδους και από εκεί, να ακολουθήσουν τη διαδικασία κατά τηνοποία η οργανική τους ύλη θα αποδομηθεί και θα μετατραπεί σε μια νέα ουσία, πλούσια σε θρεπτικά στοιχείαγια το έδαφος και για το οικοσύστημα. Είναι κατασκευασμένη από οργανικά υλικά και είναι απαλλαγμένη από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.). Δεν περιέχει Διφαινόλη-Α, ούτε αλουμίνο. Διαθέτει φράγμα οξυγόνου, μια καινοτόμο τεχνολογία που προστατεύει το περιεχόμενό της. Το καπάκι έχει δημιουργηθεί από χαρτί υψηλής ανθεκτικότητας ενώ το σώμα της κάψουλας από ζαχαροκάλαμο.

 

Και αφού σας είπα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, πάμε να δούμε και τα γευστικά. Για αρχή θα βρείτε τις διαφορετικές κάψουλες. Η μία περιέχει το Cultivos Blend, η άλλη τον Single Estate Yirgacheffe To-La από την Αιθιοπία και η τρίτη τον Decaffeinated. Αρχικά να σας πω ότι «κουμπώνουν» στις μηχανές Nespresso χωρίς να δημιουργούν κανένα θέμα. Η κρέμα τους είναι πλούσια και διατηρείται στο φλιτζάνι για αρκετή ώρα.

 

Πρώτα δοκίμασα το blend που έδινε αρώματα από εσπεριδοειδή και καραμέλα. Είχε μέτρια οξύτητα, γλυκό χαρακτήρα και στο φλιτζάνι διέκρινα νότες από φράουλα και πορτοκάλι. Τον ίδιο τον δοκίμασα επίσης σε freddo espresso χρησιμοποιώντας δύο κάψουλες και ήταν εξίσου απολαυστικός. Ο δεύτερος καφές που έρχεται από την Αιθιοπία έχει και αυτός γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Σοκολάτα και μπανάνα είναι οι γεύσεις που κυριαρχούν ενώ θα διακρίνετε και κάποιες νότες ανανά. Με αυτόν έφτιαξα ακόμα freddo cappuccino με το γάλα να ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ του δίνοντας ένα γλυκό αποτέλεσμα, με σοκολατένια επίγευση.

 

Οι βιοδιασπώμενες κάψουλες Cultivos, είναι μια ωραία δουλειά, με οικολογική συνείδηση, έχουν ενδιαφέρον και δίνουν ωραία φλιτζάνια. Θα σας πρότεινα λοιπόν, να τις δοκιμάσετε και να τις απολαύσετε με τον δικό σας τρόπο.