Ο viral καφές του TikTok θέλει προσοχή

Ο viral καφές του TikTok θέλει προσοχή

Μπορεί ο “Proffee” να είναι η νέα φρενίτιδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως, οι  επιστήμονες συνιστούν προσοχή.

 

Η νέα πρόταση στο Tik Tok, o καφές με την προσθήκη πρωτεΐνούχων ροφημάτων αλλάζει ξανά τα δεδομένα, δίνοντας μια fitness εναλλακτική για το πεωινό μας ρόφημα. Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες, παρασκευάζεται με ένα φλιτζάνι καφέ της αρεσκείας σας ( espresso ή φίλτρου) και με την προσθήκη οποιουδήποτε ροφήματος πρωτεΐνης που έχετε επιλέξει. Τα ανακινείτε σε ένα shaker, προσθέτετε πάγο και το ρόφημα είναι έτοιμο.

 

Ως εδώ όλα καλά. Όμως τώρα η επιστημονική κοινότητα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο καλό κάνει τελικά ένας τέτοιος καφές στην υγεία μας. Από την άλλη, οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου που δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικές, ισχυρίζονται πως βοηθά στην απώλεια βάρους και αποτελεί μια καλή εναλλακτική έναντι άλλων ροφημάτων με σιρόπια, ζάχαρη κ.ο.κ. Επιστήμονες πάντως προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να έχει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως αναφέρουν, η πλειονότητα των ανθρώπων καταναλώνει ήδη επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης στο πλαίσιο της διατροφής τους. Ένα άτομο ηλικίας 50 ετών για παράδειγμα ,που ζυγίζει 65 κιλά και δεν ασκείται, θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 53 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ποσότητα που καταναλώνει στην καθημερινή του ζωή, έτσι κι αλλιώς.

 

Επιπλέον, η πλειονότητα των πρωτεϊνικών σκονών, τονίζουν οι ειδικοί, είναι γεμάτη με πρόσθετα σάκχαρα, οπότε αν αποφασίσετε να προσθέσετε πρωτεΐνη στον καφέ, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η πρωτεΐνη που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει ζάχαρη. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως μερικές σκόνες πρωτεΐνης μπορεί να περιέχουν έως και 23 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης ανά κουταλιά. Οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μακροπρόθεσμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που περιέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνες παρά την προσθήκη μιας κουταλιάς πρωτεΐνης στον καφές σας.

 

Πηγή: foxnews.com

Φωτογραφία Shutterstock