Πόσες θερμίδες έχει ο καφές σας;

Πόσες θερμίδες έχει ο καφές σας;

Τον καταναλώνουμε καθημερινά, άλλοι περισσότεροι άλλοι λιγότερο, όμως έχετε αναλογιστεί πόσες θερμίδες μπορεί να έχει η αγαπημένη σας συνήθεια;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους ο καφές έχει ελάχιστες θερμίδες, όταν πίνεται σκέτος, γύρω στις 5 με 10 θερμίδες. Ωστόσο με την προσθήκη έξτρα συστατικών μία και μόνο κούπα μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 500 θερμίδες.Το πόσες λοιπόν θερμίδες θα καταναλώσετε πίνοντας έναν καφέ εξαρτάται κυρίως από το εάν θα προσθέσετε γάλα, κρέμα, ζάχαρη, σιρόπια κ.ο.κ. Δείτε παρακάτω κάποιους από τους καφέδες που καταναλώνονται μαζικά και τις αντίστοιχες θερμίδες που περιέχουν:

 

Καφές φίλτρου, σκέτος: Μια κούπα (περίπου 240 ml) καφέ φίλτρου χωρίς ζάχαρη δίνει μόλις 2 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.

 

Espresso: Ένα φλιτζάνι περίπου 60 ml δίνει 5 θερμίδες.

 

Cappuccino: Οι θερμίδες του καθορίζονται με βάση το γάλα. To πλήρες γάλα, (ανά κούπα 360 ml) προσθέτει 110 θερμίδες, με το άπαχο οι συνολικές θερμίδες φτάνουν τις 75, ενώ με γάλα σόγιας τις 64 θερμίδες.

 

Latte (καφές με πολύ γάλα):  Οι περισσότερες θερμίδες και σε αυτό το ρόφημα προέρχονται από το γάλα που περιέχει. Έτσι λοιπόν όπως και στην περίπτωση του cappuccino οι συνολικές θερμίδες εξαρτώνται από το είδος του γάλακτος και κυμαίνονται από 120 έως 200. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος οι θερμίδες εκτοξεύονται και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 500.