The Rabbit Punch: Για brunch στο Παγκράτι

The Rabbit Punch: Για brunch στο Παγκράτι

Ένας παιχνιδιάρης λαγός σερβίρει νόστιμο brunch και ποιοτικό καφέ στο πλατύ πεζοδρόμιο του.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Μου είχαν λείψει οι πρωινές κυριακάτικες συναντήσεις με τους φίλους. Οι χαλαρές συζητήσεις μας γύρω από ένα τραπέζι με καφέ. Η μάχη για το ποιος θα φάει την τελευταία μπουκιά από το croque madame ή τα pancakes. Ήταν ωραίες αυτές οι αποδράσεις από την καθημερινή μας ρουτίνα. Και ευτυχώς επέστρεψαν ύστερα από το μεγάλο διάλειμμα των έξι μηνών. Επιστρέψαμε και εμείς και οι συνήθειες μας. Έτσι έδωσα ραντεβού με τους φίλους για ένα Κυριακάτικο brunch στο Rabbit Punch.

 

Το Rabbit Punch με τις ροζ λεπτομέρειες και την pop αισθητική, βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία στην άνω μεριά του Παγκρατίου. Απλώνει τραπέζια έξω στο πλατύ πεζοδρόμιο που γεμίζουν στην στιγμή. Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ μέχρι καθίσουμε σε ένα από τα μαύρα τραπεζάκια του. Μέχρι να αποφασίσουν οι υπόλοιποι τι θα επιλέξουν -εγώ γνώριζα εξ αρχής τι θα ζητήσω -είχα ήδη παραγγείλει ένα cold brew. Ο καφές που θα βρείτε εδώ έρχεται από το αδερφάκι του το The Underdog στο Θησείο – ένας λόγος παραπάνω να το επισκεφτείτε. Όσο για τον cold brew για να τον παρασκευάσουν χρησιμοποιούν ένα καφέ από την Αιθιοπία που δίνει ένα πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις φλιτζάνι με γλυκό χαρακτήρα.

 

Ζητήσαμε για την μέση τα Chili dogs με τα μπριοσένια ψωμάκια, το λουκάνικο Φρανφούρτης, την σάλτσα bolognese με κιμά και ξινολάχανο που είναι αμαρτωλά και πολύ χορταστικά καθώς και μια πίτσα Margarita. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας έκανε της αυγοεπιλόγες του. Στο τραπέζι «έπαιξαν» λοιπόν και το νόστιμα avocado toast με το ωραία μελάτο αυγό, τα πληθωρικά scrambled, το croque madame (δική μου επιλογή) με το βουτυράτο brioche, την γλυκιά μπεσαμέλ αλλά και τα benedict με παστράμι. Όσο για το τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα pancakes που εδώ είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες οι μερίδες.

 

Στο πεζοδρόμιο του Rabbit Punch που μοιάζει με αυλή, περνάει κανείς όμορφα. Είναι το χάζι, είναι το ωραίο brunch που σερβίρει, είναι ο ποιοτικός καφές που θα πιει, είναι η ευγένεια και το χαμόγελο του προσωπικού, είναι όλα αυτά μαζί που θα σας κερδίσουν και θα σας κάνουν να επιστρέψετε ξανά. Εμείς ήδη κλείσαμε την επόμενη μας επίσκεψη.

 

Ευφράνορος 40, Παγκράτι, τηλ. 2107567840