Ένα νέο Brio bistro στο Χαλάνδρι

Ένα νέο Brio bistro στο Χαλάνδρι

Έχει γαλλικό αέρα και φινέτσα, σερβίρει νόστιμα πιάτα παρέα με ποιοτικό καφέ και αλλάζει τα δεδομένα της πλατείας.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Έχω ακόμα χαραγμένη στην μνήμη μου την βουτυράτη αίσθηση που μου είχε αφήσει εκείνο το briossant, ένας συνδυασμός του brioche και του croissant, όταν το είχα δοκιμάσει στο Brio στο Ψυχικό. Τόσο αφράτο, αλλά και ταυτόχρονα τραγανό. Μάλιστα φεύγοντας είχα πάρει για το σπίτι μερικά μιας και, ευτυχώς για μένα και την διατροφή μου, το Brio του Γάλλου chef Jean Charles Métayer είναι μακριά από τις περιοχές που κινούμε συνήθως. Όταν ξαφνικά πριν από λίγες μέρες ο chef μου ανακοίνωσε ότι ο μικρός αυτός ναός του γαλλικού ψωμιού brioche, επεκτείνεται, για μια στιγμή ανησύχησα σκεπτόμενος ότι δεν με αφήσει να αγιάσω. Τα ευχάριστα νέα ήταν ότι ετοίμαζε δύο νέα μαγαζιά, το ένα στο Χαλάνδρι και το άλλο στη Νέα Ερυθραία, που όμως δεν θα είναι σαν το Brio του Ψυχικού. «Θα έχουν το ίδιο όνομα αλλά θα έχουν την φιλοσοφία του γαλλικού bistro και θα σερβίρουν από brunch μέχρι βραδινό. Και φυσικά θα έχουμε καλό καφέ» μου είχε πει και τον είχα «απειλήσει» ότι θα είναι από τους πρώτους που θα το επισκεφτούν.

 

Και έτσι και έγινε. Το μαγαζί του Χαλανδρίου ήταν το πρώτο που άνοιξε, πριν από λίγες μέρες. Έτσι ένα πρωινό Τετάρτης έκανα ένα μικρό ταξίδι μέχρι τα βόρεια και την πολύβοη πλατεία της περιοχής. Το Brio ξεχωρίζει από τα γύρω μαγαζιά για την απλή αισθητική του και την γαλλική του φινέτσα. Τα τραπέζια έχουν απλωθεί με τις ανάλογες αποστάσεις έξω μπροστά στο μεγάλο πεζοδρόμιο καθώς και στον μικρό κήπο. Από ότι μου είπαν λείπουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα δώσουν λίγο περισσότερο χαρακτήρα στο μαγαζί που θα προστεθούν τις επόμενες μέρες.

 

Το πρώτο που δοκίμασα από τον κατάλογο του brunch ήταν τα αυγά Benedict με την πολύ ωραία όξινη σάλτσα hollandaise καθώς και το πληθωρικό Croque Madame. Και στα δύο πιάτα τα ψωμάκια φυσικά ήταν brioche και είχαν βαθιά βουτυρένια γεύση. Ζήτησα και το burger που είχε ένα νόστιμο μπιφτέκι, τραγανό λίγο στις άκρες και ζουμερό μέσα. Δεν ήταν καθόλου φλύαρο, είχε το σωστό μέγεθος ώστε να μπορεί κάποιος να το φάει με τα χέρια χωρίς να χρειαστεί να «πολεμήσει» πρώτα μαζί του. Ωραίες ήταν και οι κρέπες που ακολουθούν και αυτές, όπως όλα άλλωστε, την γαλλική συνταγή. Και αφού τελείωσα με τα αλμυρά πέρασα στα γλυκά ζητώντας φυσικά το διάσημο briossant στην απλή αλλά και στη σοκολατένια του εκδοχή καθώς επίσης και τα apple roll.

 

Στο καινούργιο Brio Bistro έχουν προσέξει και τον καφέ τους. Συνεργάστηκαν με την ελληνική εταιρία Quallita Uniqa και δημιούργησαν ένα blend που το ονόμασαν Gabriel. Είναι ένας συνδυασμός καφέδων από το Περού, την Βραζιλία, την Αιθιοπία και την Ονδούρα. Έχει ισορροπημένο προφίλ, με νότες από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς και πίνεται ευχάριστα τόσο ζεστός όσο και κρύος. Και από ότι μου είπαν σύντομα θα έχουν και guest με μοναδικής προέλευσης καφέδες για τους πιο απαιτητικούς.

 

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ.  2106822777

 

ΥΓ

Το κατάστημα της Νέας Ερυθραίας από ότι μάθαμε άνοιξε και αυτό στην Χαριλάου Τρικούπη 146 (τηλ. 2108000222)