Kobra Coffee & Toast: νόστιμα σάντουιτς για brunch

Kobra Coffee & Toast: νόστιμα σάντουιτς για brunch

To πολυσυζητημένο Kobra των Εξαρχείων μπορεί να παραμένει κλειστό, όμως τα χορταστικά και ιδιαίτερα σάντουιτς του κυκλοφορούν στην πόλη.

 

Όταν άνοιξε, το περασμένο καλοκαίρι, έκανε μεγάλο θόρυβο. Βλέπετε η ιδέα του ήταν πρωτότυπη και ξεχωριστή. Το Kobra στις παρυφές της οδού Ναυαρίνου, στα Εξάρχεια, είναι ένα μαγαζί που θα σας λέγαμε αποτελεί μια κατηγορία μόνο και έλειπαν από την σκηνή της Αθήνας. Το διαφορετικό και «έξυπνο» φαγητό του νεαρού σεφ Άνταμ Κοντοβά που συνδυαζόταν με καλοφτιαγμένα ποτά, το πολύχρωμο, ενδιαφέρον και εναλλακτικό του μαζί με τις ψαγμένες electro, pop, jazz μουσικές του, το έκαναν να αποκτήσει φανατικό κοινό μέσα σε λίγο μόλις χρονικό διάστημα.

 

Το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου μπορεί να έβαλε λίγο φρένο στην πορεία του, όμως οι άνθρωποι του είχαν τον χρόνο να σκεφτούν και να επιστρέψουν με κάτι καινούργιο, το Kobra Coffee & Toast. Ένα νέο concept όπου θα σέρβιρε καθημερινά – εκτός Δευτέρας – από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα σάντουιτς και καφέ. Όμως όχι τίποτα τυχαία και συνηθισμένα σάντουιτς, αλλά εναλλακτικά με μια δόση γκουρμέ και πολλά υλικά από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Και φυσικά πίσω από αυτά είναι κρύβεται ο ταλαντούχος Άνταμ.

 

Από το κατάλογο του ξεχωρίσαμε λοιπόν το BLT. Φτιάχνεται με λευκό προζυμένιο ψωμί που έχει «βουτήξει» στο βούτυρο για να κάνει ωραία, λαχταριστή κρούστα και μέσα περιέχει μαρούλι, καπνιστό μπέικον και μαύρο σκόρδο. Συνοδεύεται από τραγανές πατάτες που έχουν φτιαχτεί με μια κάπως μπελαλίδικη τεχνική: πρώτα κόβονται σε φαρδιές λωρίδες, βουτυρώνονται καλά και πασπαλίζονται με θυμάρι, ψήνονται στο φούρνο, μπαίνουν στο ψυγείο και όταν έρχεται η ώρα της παραγγελίας τηγανίζονται. Απλά νόστιμες που δεν θα θέλετε να τις μοιραστείτε. Ενδιαφέρον επίσης έχει να δοκιμάσετε το tuna sandwich με ψωμί ολικής άλεσης, σπιτικό τόνο σε κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαγιονέζα με dashi, κάππαρη, άνηθο και μια ωραία πίκλα κρεμμυδιού. Επίσης το μπριοσένιο τοστ με tempura λαχανικών (κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκι, κρεμμύδι, καρότο), είναι μια ωραία επιλογή. Συνδυάζεται με λάχανο ωμό και τουρσί, μαγιονέζα miso και tonkatsu (μια γιαπωνέζικη γλυκο-πικάντικη σάλτσα).

 

Τα γευστικά αυτά σάντουιτς μπορείτε να τα παραγγείλετε μέσω wolt και e-food καθημερινά εκτός από Δευτέρα από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα ή μπορείτε να περάσετε από το μαγαζί για take away. Όπως και να έχει αξίζει να τα δοκιμάσετε κάνοντας ένα νόστιμο brunch στο σπίτι.

 

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, τηλ. 2103638134