Παίρνοντας brunch στο Lot 51

Παίρνοντας brunch στο Lot 51

Φιλοξενηθήκαμε στα λευκά τραπεζάκια του στην πλατεία Βραζιλίας, στα Ιλίσια και απολαύσαμε πλούσιες αυγοπαρασκυές μαζί με cold brew.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Είναι λίγα τα μαγαζιά που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή με την αύρα τους. Αυτό μου συνέβη με το Lot 51 όταν το πρωτοεπισκέφτηκα πριν από τρία περίπου χρόνια όταν άνοιξε. Ίσως να ήμουν και λίγο προκατειλημμένος μιας και γνώριζα από πριν τους δημιουργούς, τον Κώστα Σπηλιόπουλο, τον Σπύρο Λάππα και τον Παναγιώτη Ζωτιάδη. Όπως και να έχει αυτό το all day μαγαζί με κέρδισε. Και όχι μόνο έμενα αλλά και πολλούς ακόμα αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε αγαπημένο στέκι. Έτσι τα τραπέζια του πάνω στην πλατεία Βραζιλίας γίνονται ανάρπαστα όλες τις μέρες της εβδομάδας.

 

Όμως η επιτυχία του Lot 51 δεν έχει να κάνει μόνο με την αύρα και την ατμόσφαιρά του αλλά και με τον ποιοτικό καφέ που σερβίρει, το χορταστικό του brunch και τα προσεγμένα κοκτέιλ. Το επισκέφτηκε ξανά πρόσφατα ένα πρωινό Σαββάτου θέλοντας να δοκιμάσω τα πιάτα του brunch. Ευτυχώς δεν δυσκολεύτηκα να βρω τραπέζι και μπόρεσα να καθίσω σε ένα από αυτά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την μπάρα για να χαζεύω τους baristi που ήδη είχαν πιάσει ρυθμό βγάζοντας τον έναν espresso πίσω από τον άλλον.

 

Όσο φυλλομετρούσα τον κατάλογο απολάμβανα ένα freddo espresso από την Αιθιοπία με ήπιες οξύτητες και ωραίο bitter τελείωμα. Ο καφές που έχουν είναι από την ελληνική εταιρία Area 51 και αλλάζει πολύ τακτικά. Στο «ψητό» τώρα, ζήτησα λοιπόν να δοκιμάσω τα scrambled eggs που έχουν παστό χοιρινό, ξινομυζήθρα και λαδόψωμο. Νόστιμο πιάτο, όμως δεν έμεινα μόνο σε αυτό. Ζήτησα και τα benedict prosciutto με ψωμί brioche και ωραία, ελαφρώς ξινή σάλτσα hollandaise. Τα ποσέ αυγά ήταν σωστά βρασμένα έτσι στην πρώτη πιρουνιά «έσκασαν» ευχάριστα γεμίζοντας με τον κρόκο τους το πιάτο σαν λάβα. Για να συνεχίσω την κραιπάλη παρήγγειλα και το burger με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι που έμπαινε σε μπριοσένιο ψωμί μαζί με τυρί cheddar, μπέικον, μαγιονέζα με πίκλες, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαρούλι που ερχόταν στο πιάτο με πολλές λαχταριστές τηγανητές πατάτες. Από την όψη του και μόνο χορταίνει κανείς.

 

Για να συνοδέψω τα γλυκά, ζήτησα τον cold brew, ο οποίος έρχεται σε ένα όμορφα σχεδιασμένο κουτί αναψυκτικού. Ο καφές που χρησιμοποιούν για να τον παρασκευάσουν είναι από την Βραζιλία. Οπότε όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ένα πολύ ισορροπημένο καφέ στο φλιτζάνι με αρκετή σοκολάτα, γλυκός και με νότες από ξηρούς καρπούς. Ο τέλειος σύντροφος για τα αφράτα cinnamons rolls και τα λαχταριστά cookies με την αλμυρή καραμέλα –να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Βέβαια κάνει και ωραίο ταίριασμα και το tiramisù που δεν έλειψε από το τραπέζι.

 

Στο Lot51 θα σας πω να πάτε. Είτε για καφέ είτε για brunch. Είναι από τα λίγα νεανικά, ωραία «φασαριόζικα», κεφάτα μαγαζιά της Αθήνας που δίνουν άλλη ενέργεια στην πόλη.

 

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα τηλ. 6937337066