Ιωάννης Σμυρλής: Να αναπτύξουμε τα δικά μας brands, να μπούμε στη διεθνή αγορά

Ιωάννης Σμυρλής: Να αναπτύξουμε τα δικά μας brands, να μπούμε στη διεθνή αγορά

Στο Coffee Business Forum 2021 μίλησε ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείο Εξωτερικών και Πρόεδρος ΔΣ της Enterprise Greece.

 

Στην ομιλία του με τίτλο: «Η εξαγωγή του καφέ στην Ελλάδα και το μέλλον του κλάδου», ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι και η χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί στην παγκόσμια αγορά, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό. “O καφές μπορεί να μην κατάγεται από την Ελλάδα αλλά για τους Έλληνες αποτελεί μία καθημερινότητα. Διατηρούν μια σχέση αγάπης με τον καφέ. Το Coffee Business Forum μου κέντρισε το ενδιαφέρον μου, καθώς ο καφές έχει ένα ευρύ πεδίο δράσης”.

 

Συνέχιζε λέγοντας: “Η Ιταλία όπως και η Γαλλία μας εφοδιάζει με μεγάλα brands και αξία. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω τα brands της που μέχρι στιγμής κάνουν εξαγωγή σε Κύπρο, Ρουμανία και Αμερική. Πρέπει να αναπτυχθούμε με τον ελληνικό καφέ στη διεθνή αγορά με έντονο ανταγωνισμό. Πρέπει να αναπτύξουμε νέα χαρμάνια και προϊόντα, ο κόσμος ζητά συνεχώς νέες γεύσεις. Οι προτάσεις νέων γεύσεων και η κατοχύρωση πατέντας αποτελούν ευκαιρίες για την είσοδο μας στην παγκόσμια αγορά. Η πανδημία δημιούργησε νέες συνθήκες. Η χώρα μας έχει να επιδείξει σύγχρονες αλυσίδες καφέ με δημιουργικά καταστήματα” τόνισε.

 

Τέλος, ο κ. Σμυρλής επιβεβαίωσε ότι έχει εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο από το Υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι τα γραφεία οικονομικών υποθέσεων αποτελούν τις ελληνικές “κεραίες” στο εξωτερικό και τόσο αυτά, όσο και η Enterprise Greece είναι πάντα σε ετοιμότητα για να συνδράμουν και να γίνουν αρωγοί στο πλευρό των ελλήνων επιχειρηματιών. “Έχουμε βαθιά εμπιστοσύνη στις δυνατότητες, είμαστε στο πλευρό σας για να σας στηρίξουμε” είπε κλείνοντας την ομιλία του.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Coffee Lab που άλλαξε την ρότα του καφέ στην Ελλάδα πάει (και) Σαουδική Αραβία

 

HASKOS, Caffe’ Luigi: Fabrica de cafe, το νέο project εξωστρέφειας

 

Γ. Ταλούμης, Τaf: Ένας πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά καφέ

 

Α. Αυγερόπουλος: «Nespresso: Από τις αρχές ως τα αποτελέσματα»

 

Στ. Λαμπρινίδης, COFO21: Βελτιώθηκε το delivery, αναπτύχθηκε το home barista