Ε. Μακριδάκης: H κουλτούρα της σοκολάτας και οι εξελίξεις της αγοράς

Ε. Μακριδάκης: H κουλτούρα της σοκολάτας και οι εξελίξεις της αγοράς

Στο Coffee Business Forum μίλησε ο Ελευθέριος Μακριδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Υπεύθυνος ποιότητας και δημιουργίας νέων προϊόντων της Εlmak Beverage.

 

Η ομιλία του είχε τίτλο: Novello Chocolate Drink”: H κουλτούρα της σοκολάτας και οι εξελίξεις στα νέα δεδομένα της αγοράς. “Καταφέραμε να επιβιώσουμε εν μέσω πανδημίας και να ανασυγκροτηθούμε, δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες και εκσυγχρονίζοντας τις μονάδες παραγωγής μας. Οργανωθήκαμε για να υποδεχτούμε το άνοιγμα της αγοράς. Η HORECA επλήγη περισσότερο από όλους.

 

Το 2018 ήθελα να εμβαθύνω και λάνσαρα στην ελληνική αγορά ένα ρόφημα, το REAL CHOCOLATE, με τριμμένη σοκολάτα, ιδιαίτερη σοκολάτα από την Κολομβία, Ανώτερης γεύσης”. Δυο μοναδικά ροφήματα νέας γενιάς με πραγματική σοκολάτα από την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού, χωρίς άμυλο, αρώματα και πρόσθετα.

 

Η Elmak Beverage φέτος έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο της Εστίασης HORECA και της Ζαχαροπλαστικής με 2 μονάδες παραγωγής. “Το 2019 εκπαιδεύτηκα στα μυστικά της παραγωγής σοκολάτας υψηλής ποιότητας στο Μιλάνο της Ιταλίας και στις αρχές του 2020 έγινε πραγματικότητα το όνειρο του νέου πρότυπου εργαστηρίου παραγωγής σοκολάτας με φιλοσοφία κορυφαίων προϊόντων από βιολογικό Single Origin cocoa bean από επιλεγμένες φάρμες στο Περού και την Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική” τόνισε.

 

Διαβάστε ακόμα:

 

Η Coffee Lab που άλλαξε την ρότα του καφέ στην Ελλάδα πάει (και) Σαουδική Αραβία

 

HASKOS, Caffe’ Luigi: Fabrica de cafe, το νέο project εξωστρέφειας

 

Γ. Ταλούμης, Τaf: Ένας πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά καφέ

 

Ι. Σμυρλής: Να αναπτύξουμε τα δικά μας brands, να μπούμε στη διεθνή αγορά

 

Α. Αυγερόπουλος: «Nespresso: Από τις αρχές ως τα αποτελέσματα»

 

Στ. Λαμπρινίδης, COFO21: Βελτιώθηκε το delivery, αναπτύχθηκε το home barista