Γιώργος Καββαθάς, COFO21: Μοναδικό μας όπλο, ο εμβολιασμός

Γιώργος Καββαθάς, COFO21: Μοναδικό μας όπλο, ο εμβολιασμός

Στον εναρκτήριο λόγο του στο συνέδριο COFO21 που διοργανώνει η ethosGroup, ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, αναφέρθηκε στις συνέπειες που επέφερε στον κλάδο της καφεστίασης η πανδημία.

 

“Η ΠΟΕΣΕ εκπροσωπεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κλάδο της οικονομίας, με 80.000 επιχειρήσεις, και 354.000 εργαζόμενους. Περάσαμε μια δύσκολη καμπή σε συνέχεια μιας 10 ετούς κρίσης. Η επιχειρηματικότητα πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα όλη αυτή την περίοδο. Στη συνέχεια βρεθηκαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο υγειονομικό γεγονός που επηρέασε την οικονομία της χώρας. Ο οικονομικός δείκτης έχασε 40 μονάδες εν καιρώ πανδημίας και όλο αυτό επηρέασε την οικονομία αλλά και την κοινωνία της χώρας. Ο κλάδος της εστίασης το 2020 κατέγραψε μεσοσταθμική μείωση 37,7% και συνεχίζει το α’ τρίμηνο με μία μείωση κύκλου εργασιών στο 52%”.

 

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε την ελπίδα “η επανεκκίνηση με την επαναφορά των επιχειρήσεων σε λειτουργία να φέρει μια κανονικότητα και να δοθεί μια ευκαιρία με τη συνδρομή της Πολιτείας για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα και να αφήσουμε πίσω την κακή δεκαετία και την περίοδο της πανδημίας.”.

 

Ο ίδιος, προέταξε ως μοναδικό όπλο των επιχειρήσεων τον εμβολιασμό. “Να περάσουμε το μήνυμα προς τους εργαζομένους και τους πελάτες ότι για να επανέλθουμε στην κανονικότητα πρέπει να εμβολιαστούμε”.

 

Διαβάστε επίσης:

COFO21: O Π. Σταμπουλίδης ανακοινώνει επίσημα την αποχώρησή του από το υπ. Ανάπτυξης