Στο Mr. Bean Coffee Brewers ξέρουν από καλό καφέ

Στο Mr. Bean Coffee Brewers ξέρουν από καλό καφέ

Γωνιακό, μικρό, μοντέρνο, συνδυάζει τα ροφήματα του καφέ με λαχταριστά γλυκά από το I Cake You.

 

Στην γωνία που σχηματίζει η οδός Μπενάκη με την Φειδίου βρίσκεται το Mr. Bean Coffee Brewers. Ένα ψηλοτάβανο, φωτεινό, λιλιπούτειο coffee shop που εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια σερβίρει καθημερινά ποιοτικά φλιτζάνια καφέ. Εκεί συναντήσουμε τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, ιδιοκτήτη και έμπειρο barista, που έχει «χτίσει» μια μικρή ομάδα από ευχάριστους ανθρώπους που ξέρουν να συμπεριφέρονται σωστά στον πράσινο κόκκο. Η διακόσμηση του χώρου δεν είναι καθόλου «φλύαρη»: μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν, γυμνοί τοίχοι, άσπρα έπιπλα που συνθέτουν την μπάρα με την εσπροσομηχανή και τους μύλους άλεσης καθώς και δύο επίσης άσπροι πάγκοι εργασίας.

 

Ο καφές που έχουν είναι από την ομώνυμη εταιρία, την Mr. Bean Coffee Company. Τον καβουρδίζει ο Κωνσταντίνος Περπινίας. Έχουν ένα blend ροής που είναι μια μίξη από κόκκους από την Βραζιλία, την Νικαράγουα και την Γουατεμάλα. Πρόκειται για έναν αρκετά «στρογγυλό» καφέ χωρίς πολλές οξύτητες, με νότες από ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Πίνεται ευχάριστα τόσο ζεστός όσο και κρύος και ταιριάζει πολύ με το γάλα – δοκιμάστε ένα freddo cappuccino ή ένα flat white αν θέλετε να έχετε περισσότερο την αίσθηση του καφέ. Επίσης στους μύλους τους φιλοξενούν και ένα μοναδική προέλευσης που αλλάζει συχνά ανάλογα με την διαθεσιμότητα. Όταν το επισκεφτήκαμε, είχαν έναν καφέ από την Κολομβία. Ήταν αρκετά σοκολατένιος, γλυκός, με γεμάτο σώμα και ωραία αρώματα. Σας προτείνουμε να τον δοκιμάσετε σε κάποια κρύα εκδοχή και κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη.

 

Κάτι ακόμα ενδιαφέρον που θα βρείτε στο εν λόγω coffee shop είναι οι γλυκές αμαρτίες από το γειτονικό I Cake You με το οποίο και συνεργάζονται. Έτσι καθημερινά θα βρείτε λαχταριστά αφράτα cookies, αμαρτωλά brownies, πληθωρικά cheesecake αλλά και πολλά ακόμα που θα μπορέσετε να τα ταιριάξετε με το ρόφημα σας. Τέλος στο retail του θα βρείτε σχεδόν όλη την γκάμα των καφέδων από την εταιρία Mr. Bean για να πάρετε για το σπίτι. Μια εξαιρετική επιλογή είναι ο καφές από την Κένυα τόσο σε φίλτρου όσο και σε espresso καθώς επίσης και εκείνος από την Βολιβία.

 

Αν βρεθείτε λοιπόν στο κέντρο, κάντε ένα μικρό διάλειμμα, καθίστε σε ένα από τα τραπεζάκια στον κατήφορο της Φειδίου και απολαύστε ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ με την παρέα σας. Άλλωστε τώρα μας το επιτρέπουν. Εκμεταλλευτείτε το!

 

Εμ. Μπενάκη 20, Αθήνα, τηλ. 2103810899