Εστίαση: Επανεκκίνηση με SMS

Εστίαση: Επανεκκίνηση με SMS

Από την Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργούν τα εστιατόρια και τα καφέ της χώρας χωρίς μουσική και μέχρι τις 22:45.

 

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας. Πιο αναλυτικά, από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και ανακοινωθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Επίσης για την μετακίνηση προς σε αυτά οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS με κωδικός 6.

 

Ακόμα από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ ενώ τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.