Πόσες πασχαλινές παραδόσεις χωράνε σε ένα κύπελο;

Πόσες πασχαλινές παραδόσεις χωράνε σε ένα κύπελο;

Η ελληνική εταιρία καφέ Taresso Artisan Coffee Roasters σερβίρει τον καφές της σε εορταστικά κύπελα με λαογραφικό ενδιαφέρον.

 

Αυτές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδα είναι γεμάτες από ήθη και έθιμα που τραβούν το ενδιαφέρον. Στην Καστοριά την Μεγάλη Πέμπτη οι γυναίκες κρεμούν κόκκινες βελέντζες στα μπαλκόνια, την Μεγάλη Παρασκευή στην Ύδρα οι νεαροί περιφέρουν τον επιτάφιο μέσα στη θάλασσα και το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα χιλιάδες κανάτια κάθε μεγέθους πετάγονται από τα μπαλκόνια κάνοντας θόρυβο. Και είναι και άλλες… Το βράδυ της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου οι ρουκέτες πέφτουν βροχή, στην Κρήτη ρίχνουν στην πύρα τον Ιούδα ενώ στην Καλαμάτα ο σαϊτοπόλεμος κράτα τους κατοίκους ξύπνιους. Την Κυριακή του Πάσχα στην Κύθνο, ένα ζευγάρι νέων με παραδοσιακές φορεσιές κάθονται στην χειροποίητη, ανθοστόλιστη κούνια της Λαμπρής και δεσμεύονται ενώπιον Θεού ενώ, τη Δευτέρα του Πάσχα στα χωριά της βόρειας Ελλάδας, οι αυγομαχίες γίνονται σε μεγάλα τραπέζια και ο νικητής κερδίζει το χρυσό τηγάνι.

 

Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες οι άνθρωποι της Taresso Artisan Coffee Roasters σκέφτηκαν να τις βάλλουν στα χάρτινα κύπελλα τους που σερβίρουν τον καφέ για να μας ταξιδέψουν εκεί που φέτος δεν μπορούμε να πάμε. Έτσι για όλες τις μέρες του Πάσχα μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας, ζεστό ή κρύο, σε αυτά τα πρωτότυπα χάρτινα κύπελλα είτε στα δύο coffee shop της εταιρίας (Σκουφά 33, Κολωνάκι και Λεωφόρος Κηφισιίας 82 στους Αμπελοκήπους) είτε στα καταστήματα με τα οποία συνεργάζονται.