Αφράτες λαχταριστές βάφλες

Αφράτες λαχταριστές βάφλες

Μια νόστιμη λιχουδιά με τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που νοστιμεύει το πρωινό ή το brunch σας.

 

Οι βάφλες αρέσουν σε όλους: μικρούς και μεγάλους. Είναι μια νόστιμη βάση που μπορείτε να την “στολίσετε” με ό,τι επιθυμείτε. Από λιωμένη σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου μέχρι φρούτα, μαρμελάδες, σαντιγί και πολλά ακόμα. Φαντασία να έχετε. Είναι τραγανές αλλά και ταυτόχρονα αφράτες. Φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι και ταιριάζουν με τον καφέ σας. Για να τις δοκιμάσετε και εσείς, παρακάτω θα βρείτε μια απλή συνταγή από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.

 

Υλικά 

3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 

165 γρ. αλεύρι 

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 

1 πρέζα αλάτι 

3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη 

280 γρ. γάλα 

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο 

1 βανίλια 

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το baking και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέστε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε. Με ένα δυνατό μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Βάλτε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία βάζοντας τη μαρέγκα σε 3 δόσεις και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα στη βαφλίερα, την οποία καλό θα ήταν να έχετε βουτυρώσει λίγο, και ψήστε για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, όπως σοκολάτα, μπανάνα, μπισκότο.