Coffee TikTok: Δέκα λογαριασμοί που πρέπει να ακολουθήσετε

Coffee TikTok: Δέκα λογαριασμοί που πρέπει να ακολουθήσετε

Αν σας αρέσει ο καφές και η νέα μανία που ακούει στο όνομα TikTok τότε οι παρακάτω λογαριασμοί που σας προτείνουμε θα γίνουν οι αγαπημένοι σας.

 

Το TikTok είναι μια παγκόσμια τάση. Αυτή η πλατφόρμα που είναι γεμάτη με εκατομμύρια σύντομα βίντεο κλιπ του ενός λεπτού, κάνει όλο και περισσότερους να περνούν την ώρα τους μπροστά από την οθόνη ενός κινητού. Και όπως σε όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πολλές υπο-κατηγορίες, έτσι υπάρχει και το Coffee TikTok. Εκεί βρίσκουμε λογαριασμούς από baristi αλλά και απλούς ανθρώπους που αγαπούν τον καφέ, τους λεγόμενους home baristi, να δημοσιεύουν καλαίσθητα βίντεο άλλοτε με συνταγές ροφημάτων, άλλοτε με συμβουλές και άλλοτε με χιουμοριστικές καταστάσεις από την καθημερινότητας τους. Πάντα όμως με πρωταγωνιστή τον καφέ. Παρακάτω σας προτείνουμε δέκα λογαριασμούς που μπορείτε να ακολουθήσετε και να κολλήσετε μαζί τους.

 

@1cupofcoffee

Ο Tye είναι ένας barista των Starbucks που οι ακόλουθοί του ξεπερνούν τους 101 χιλιάδες. Του αρέσει να φτιάχνει τις συνταγές από τα μενού του καταστήματος όπου δουλεύει, καθώς και να παρουσιάζει και δικές του που φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι.

 

@Thewillowjames

Τα TikToks του Willow James μας εμπνέουν να γίνουμε πιο δημιουργικοί με τον καφέ, το τσάι και τα αλκοολούχα ποτά στο σπίτι. Μας δείχνει επίσης πως να φτιάχνουμε αρωματικά παγάκια και σιρόπια, αλλά και ξεκαρδιστικές στιγμές από ανθρώπους καθώς πίνουν τον καφέ τους.

 

@Espressobarred

Η Erica S. είναι δικηγόρος αλλά και μια ενθουσιώδης home barista που φτιάχνει δελεαστικά latte σε διάφορες συνταγές. Στα βίντεο της που τα «ντύνει» με ωραίες μουσικιές δεν λείπει πότε ο συμπαθητικός σκύλος της, Taco.

 

@Morgandrinkscoffee

Η Morgan Eckroth είναι μια νεαρή barista που στα βίντεο της σατιρίζει τις καθημερινές στιγμές που βιώνει με τους πελάτες στο μικρό coffee shop που δουλεύει. Αν δουλεύετε στο χώρο, σίγουρα σε μερικά από τα βίντεο θα ταυτιστείτε μαζί της.

 

@Jameshoffmanncoffee

Ο James Hoffman είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Barista, συγγραφέας, συνιδιοκτήτης του γνωστού Square Mile Coffee Roasters και εξαιρετικά δημοφιλής στο YouTube. Τα βίντεο του είναι απολαυστικά και εκπαιδευτικά καθώς μοιράζεται γνώσεις, πληροφορίες και μυστικά. Σίγουρα θα τον λατρέψετε.

 

@Caffeinication

Αν σας αρέσει να βλέπετε πως φτιάχνονται εντυπωσιακά ροφήματα με καφέ, μπόλικο γάλα, σιρόπια και πολλά ακόμα, τότε αυτός είναι ένας λογαριασμός που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

 

@Cutemenschcoffee

Σε αυτό τον λογαριασμό μπορεί θα βρείτε ιδιαίτερες συνταγές με καφέ και τσάι που σερβίρονται σε προσεγμένα και εντυπωσιακά ποτήρια. Χαρακτηριστικό των βίντεο αυτών είναι ο πάγος που πρωταγωνιστεί σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και καθώς και ο φυσικός ήχος.

 

@Daniaboujabal

Η Dania είναι μια φοιτήτρια που αγαπά να φτιάχνει latte με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Διακωμωδεί τις «ικανότητες» της στο latte art και στα ροφήματα της βάζει σχεδόν πάντα σιρόπι… καραμέλας.

 

@Dallmyr_de

Σε αυτό τον λογαριασμό το latte art έχει την τιμητική του. Μπορεί να χαζεύετε στους baristi του Dallmyr Kafee στο Μόναχο να «ζωγραφίζουν» με το γάλα τον καφέ φτιάχνοντας ευφάνταστα και περίεργα σχέδια.

 

@Rubinskiiii 

Ο Ruben Cuevas δουλεύει στο Greater Goods Coffee και μοιράζεται την καθημερινότητα του ως barista με όμορφα βίντεο που περιέχουν συνταγές αλλά και διάφορες μεθόδους παρασκευής καφέ.