Ταξιδεύοντας με ένα κουτί

Ταξιδεύοντας με ένα κουτί

Ένα απολαυστικό, γευστικό ταξίδι κλείνει σε ένα κουτί με 12 διαφορετικούς καφέδες η ελληνική εταιρία καφέ Kudu Coffee Roasters.

 

Φανταστείτε την μια μέρα να φτιάχνετε καφέ από την Βραζιλία, την άλλη από την Ουγκάντα, την επόμενη από την Κόστα Ρίκα, μια άλλη από την Κολομβία και πάει λέγοντας. Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό ταξίδι σε μία άλλη χώρα του Τροπικού του Αιγόκερω και του Καρκίνου. Αυτό προσφέρει με ένα «έξυπνο» κουτί η ελληνική εταιρία καφέ Kudu Coffee Roasters.

 

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Οι άνθρωποι της εταιρίας θέλοντας να μοιραστούν με όλους εμάς που αγαπάμε τον καλό, ποιοτικό καφέ, τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους βρήκαν ένα ενδιαφέρον τρόπο να το κάνουν. Έφτιαξαν ένα κουτί που το ονόμασαν Journey of Senses και μέσα έκλεισαν 12 διαφορετικούς καφέδες. Τους έβαλαν σε σακουλάκια των 40 γραμμαρίων είτε σε κόκκους, είτε αλεσμένους για να τους απολαύσουμε τόσο σε παρασκευές espresso όσο και σε φίλτρο. Με αυτό τον τρόπο εκτός από το γευστικό ταξίδι που μας προσφέρουν, μας δίνουν ταυτόχρονα την δυνατότητα να γνωρίσουμε και όλη την γκάμα των καφέδων που έχουν στο πορτφόλιο τους.

 

Εμείς ως λάτρεις του καφέ φίλτρου επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το κουτί που περιέχει εκείνους που προορίζονται για αυτή την μέθοδο παρασκευής. Οκτώ έχουν προέλευση από την Λατινική Αμερική, τρεις από την Αφρική και ένας από την Ασία. Ξεχωρίσαμε τον Abera Irebe από την Αιθιοπία για τον φρουτώδη χαρακτήρα του (αρώματα από πεπόνι και κεράσια και γεμάτη γεύση από φράουλα και ανανά), τον «εξωτικό» El Mirador από την Κολομβία με τις νότες από μάνγκο και ροδάκινο, τον αρωματικό San Isidro από την Ονδούρα με το έντονο άρωμα από γιασεμί καθώς και τον πλούσιο Kayo Aru από την Ινδονησία όπου η μπανάνα συνδυάζεται με το γκρέιπφρουτ.

 

Όπως καταλαβαίνετε το Journey of Senses είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τις φάρμες με τις οποίες συνεργάζονται οι άνθρωποι της Kudu, τους διαφορετικούς τρόπους παραγωγής και επεξεργασίας των πράσινων κόκκων που ακολουθεί η κάθε μια, καθώς και τα ξεχωριστά γευστικά προφίλ των καφέδων. Το κουτί αυτό επίσης είναι ωραίο για δώρο – για εκείνους που αγαπούν τον ποιοτικό καφέ αλλά και για εκείνους που θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από τον κόσμο του ποιοτικού καφέ.

 

Το Journey of Senses μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της εταιρίας (www.kudu.gr) και κοστίζει μόλις 25 ευρώ.