Λευτέρης Μήτσης: Ο άνθρωπος που σύστησε στην Άρτα τον specialty coffee 

Λευτέρης Μήτσης: Ο άνθρωπος που σύστησε στην Άρτα τον specialty coffee 

Ο νεαρός head roaster και ιδιοκτήτης της Allemi Coffee Roasters μας μιλά για την σχέση του για τον ποιοτικό καφέ.

 

Η σχέση του Λευτέρη με τον πράσινο κόκκο άρχιζε από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας του διατηρούσε cafés στην κεντρική πλατεία της Άρτας από το 1987, και εκεί ήταν που μπήκαν και οι πρώτες βάσεις. Αργότερα το 2001, σε ηλικία 15 ετών, ξεκίνησε να δουλεύει σε μαγαζιά εστίασης όπου και μυήθηκε στον κόσμο του καφέ. Η αγάπη του για αυτό το δημοφιλές ρόφημα, θα τον οδηγήσει να φτιάξει την δική του εταιρία, την Allemi Coffee Roasters, που πλέον μετρά τέσσερα καταστήματα.  

 

Οι καφέδες που προμηθεύεται έρχονται από την Βραζιλία, την Κολομβία, τον Παναμά, την Γουατεμάλα και την Αιθιοπίακαι πάντα μέσα από τα ταξίδια που κάνει στις χώρες παραγωγής. «Επιλέγω πάντα το καλύτερο που μπορώ να βρω, στην σωστή τιμή τόσο για μας όσο για τον αγρότη-καλλιεργητή», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Λευτέρης τα τελευταία έξι χρόνια καβουρδίζει πλέον μόνος του τους κόκκους που επιλέγει. «Το να καβουρδίζει κανείς σε μια επαρχιακή πόλη που δεν έχει κουλτούρα στον ποιοτικό καφέ, αλλά στον εμπορικό, δεν είναι εύκολο. Παρ’ όλα αυτά τα κατάφερα και πιστεύω πως έχω συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ποιοτική αναβάθμιση της καφεστίασης στην πόλη μου. Και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό» λέει. 

 

Ο Λευτέρης υποστηρίζει ότι ο κόσμος, πλέον, ξέρει να ξεχωρίζει το φρέσκο ποιοτικό καφέ και είναι πρόθυμος να δοκιμάσει νέες γεύσεις, ενώ διευκρινίζει ότι εκείνος και η ομάδα του τα τελευταία εννιά χρόνια έχουν μπει για τα καλά στον κόσμο του specialty coffee με καφέδες μοναδικής προέλευσης και προσπαθούν να εκπαιδεύσουν το κοινό της Άρτας σε αυτό το κομμάτι. «Δεν είναι τυχαίο που ο καφές μας ξεχωρίζει για την φρεσκάδα του, την ποιότητα του και την διαφορετικότητα από όλους τους υπόλοιπους», σημειώνει.  

  

Όσον αφορά στα σχέδιά του για το 2021, ο Λευτέρης ετοιμάζει ένα καινούργιο site με online eshop και σχεδιάζει την αλλαγή εξοπλισμού με ένα καινούργιο καβουρδιστήρι μεγαλύτερης χωρητικότητας. Παράλληλα, ετοιμάζονται δύο νέα καταστήματα Allemi Coffee στην περιφέρεια της Ηπείρου. 

 

Κρυστάλλη, 144, Άρτα, τηλ 2681 076104, 693 7450701