Πετάξτε τα χάρτινα ποτήρια καφέ

Πετάξτε τα χάρτινα ποτήρια καφέ

Μια πρωτότυπη και έξυπνη πρωτοβουλία για την χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων κουπών πήρε ένα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Το Otto’s Coffee House & Kitchen είναι ένα συμπαθητικό καφέ στο Sevenoaks μια μικρή πόλη στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Κάθε πρωί δίνει δεκάδες χάρτινες κούπες καφές στους θαμώνες του που είτε φεύγουν για την δουλειά τους είτε βγήκαν για την πρωινή τους βόλτα. Τους ιδιοκτήτες του πάντα προβλημάτιζε το γεγονός τι γίνεται με το οικολογικό αποτύπωμα των coffee shop αλλά και την ανακύκλωση αυτών των χάρτινων κυπέλλων καθώς το 91% των οποίων στην Αγγλία δεν ανακυκλώνεται.

 

Για να «ξυπνήσουν» την οικολογική συνείδηση των πελατών τους και να τους κάνουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις επαναχρησιμοποιούμενες κούπες, γέμισαν το εσωτερικό του μαγαζιού τους με χρησιμοποιημένες κούπες καφές δείχνοντας τους το μέγεθος των αποβλήτων που δημιουργείται. Παράλληλα εξυπηρετούσαν μόνο εκείνους που έφερναν τα δικά τους ποτήρια. Αυτή τους η ενέργεια δημιούργησε πολλές αντιδράσεις όμως από ότι φαίνεται αφύπνισε και πολλούς από τους θαμώνες του μαγαζιού καθώς τους έδειξε ότι πιστεύουν στον πλανήτη πριν από το κέρδος.

 

Και όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του Otto’s Coffee, «η κουλτούρα μας δεν είναι βιώσιμη – όλοι πρέπει να αλλάξουμε και αυτό περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις. Καταφέραμε να ζήσουμε χωρίς δισεκατομμύρια ποτήρια μιας χρήσης πριν από χρόνια γιατί να μην μπορούμε να το ξανακάνουμε. Πρέπει να το ξανακάνουμε».