Plegma: ένα φρέσκο, διαφορετικό coffee shop στο Παγκράτι

Plegma: ένα φρέσκο, διαφορετικό coffee shop στο Παγκράτι

Ένας όμορφος, χαλαρός χώρος που συνδυάζει τον ποιοτικό καφέ με ντιζαϊνάτα αντικείμενα για το σπίτι και όχι μόνο.

 

Μια νέα μόδα αρχίζει σιγά σιγά να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και στην Αθήνα. Μιλάμε για τα concept stores, που έχουν καθιερωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι μια νέα φιλοσοφία που συνδυάζει την απόλαυση του καφέ μαζί με τα ψώνια, την τέχνη, το ντιζάιν, την διακόσμηση στον ίδιο χώρο. Σίγουρα θα έχετε περάσει μπροστά από ένα από αυτά τα μαγαζιά, αν τυχαίνει να βολτάρετε στις περιοχές του Κουκακίου, του Ψυρρή, του Πειραιά, της Κυψέλης ή του Παγκρατίου. Στην τελευταία μάλιστα άνοιξε πριν από λίγο ένα ακόμα που ονομάζεται Plegma Coffee & Living.

 

Το Plegma είναι ένα coffee shop λιτά διακοσμημένο σύμφωνα με τα σκανδιναβικά πρότυπα με ανοιχτόχρωμο ξύλο, μεγάλες τζαμαρίες, πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, μοντέρνα φωτιστικά και προσεγμένα τραπεζοκαθίσματα. Μοιράζεται στα δύο με μια ωραία ξύλινη κατασκευή και από την μια συναντάμε τον χώρο του café και από την άλλη το κατάστημα με τα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Όλα αυτό το concept βασίστηκε στην ιδέα που είχε η ιδιοκτήτρια του, Λήδα Πανταζή, είναι αρχιτέκτονας-διακομίστρια, που ήθελε να φτιάξει ένα δικό της χώρο στην Αθήνα που να συνδέει τον καφέ με τα ντιζάιν αντικείμενα.

 

Στο κομμάτι του καφέ συνεργάστηκαν με την ελληνική εταιρία Area 51 (την συναντάμε πολύ συχνά πλέον πίσω από διαφορετικά project café) και στους μύλους τους φιλοξενούν δύο διαφορετικούς καφέδες μοναδικής προέλευσης. Ο πρώτος είναι από την Βραζιλία που έχει ένα ήπιο και ισορροπημένο προφίλ (τον χρησιμοποιούν μόνο για espresso και τα ροφήματα του). Ο δεύτερος είναι από την Αιθιοπία που παίζει λίγο περισσότερο με τις οξύτητες, τα κόκκινα φρούτα και τα εσπεριδοειδή. Αυτόν μπορείτε να τον απολαύσετε τόσο σε espresso όσο και σε φίλτρο με την μέθοδο του V60.

 

Στο Plegma θα βρείτε επίσης λιχουδιές που προς το παρόν βολεύουν να τις πάρετε στο χέρι και να συνδυάσετε τον καφέ σας: αλμυρές σφολιάτες, γλυκές τάρτες, κέικ καρότου, cookies, cheesecake, μηλόπιτες, ρολάκια κανέλας – φυσικά- καθώς και μπάρες και energy balls.

 

Στο δεύτερο μισό του Plegma θα βρείτε από μικρά έργα τέχνης, έπιπλα και διακοσμητικά, αξεσουάρ μέχρι και είδη σερβιρίσματος, γραφική ύλη και είδη προσωπικής περιποίησης. Όλα με ιδιαίτερο γούστο που έχουν ενδιαφέρον και μπορείτε είτε να τα ψωνίσετε για τον εαυτό σας είτε να τα κάνετε δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.

 

Ευφράνορος 10, Παγκράτι,  τηλ. 2107018219