H La Marzocco μας συστήνει τη νέα γενιά της κλασικής εσπρεσομηχανής GB5

H La Marzocco μας συστήνει τη νέα γενιά της κλασικής εσπρεσομηχανής GB5

Ο ιταλικός γίγαντας μηχανών espresso, La Marzocco, παρουσίασε την επόμενη γενιά της κλασικής GB5, αναβαθμίζοντας την τεχνολογία πίσω από τις χαρακτηριστικές της καμπύλες.

 

Φωτογραφίες @abarlich

 

Το πρώτο μοντέλο GB5 έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά στις αρχές του 2005. Ήταν η τελευταία εσπρεσομηχανή που σχεδιάστηκε από τον Piero Bambi, τον γιο και ανιψιό των ιδρυτών της La Marzocco, ο οποίος της έδωσε και το όνομα της σύζυγό του, Giovanna Bambi. Δεκαέξι χρόνια μετά η ιταλική εταιρία παρουσιάζει τη νέα γενιά αυτή της κλασικής μηχανής: τα μοντέλα GB5 X και GB5 S.

 

Διατηρώντας την κλασική αισθητική του GB5, τις καμπυλωτές γραμμές και το στρογγυλεμένο πλαίσιο, τα GB5 S και GB5 X παρέχουν σύγχρονες δυνατότητες κάτω από το περίβλημα τους. Ένα από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά τους είναι ο αισθητήρας που μετρά την αγωγιμότητα και τη σκληρότητα του νερού που εισέρχεται στο μηχάνημα. Τα δεδομένα αγωγιμότητας / PPM εμφανίζονται στην οθόνη που βλέπει ο barista επιτρέποντας του έτσι να ελέγχει την απόδοση του συστήματος του φιλτραρίσματος του νερού, χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν εξωτερικοί εξοπλισμοί.

 

Το GB5 S, με ένα μόνο λέβητα παρασκευής, είναι η τυπική έκδοση, που περιλαμβάνει κόκκινες λεπτομέρειες, τον έξυπνο αισθητήρα νερού και το ενσωματωμένο Wifi. Το GB5 X είναι η πιο πλήρης έκδοση με επιπλέον εξοπλισμό: ανεξάρτητους λέβητες παρασκευής σύστημα θερμικής σταθερότητας, ράβδοι ατμού Pro Touch της LM. και χαμηλότερης τάσης. Και τα δύο νέα μοντέλα φέρνουν το χαρακτηριστικό λογότυπο της εταιρίας, το λιοντάρι, αλλά και το σύμβολο της Φλωρεντίας, το giglio (κρίνος) και διαθέτουν όμορφες καμπύλες συνδυάζοντας το κλασικό design με την μοντέρνα τεχνολογία.