Ένα πρωτότυπο coffee shop για όσους αγαπούν τις γάτες

Ένα πρωτότυπο coffee shop για όσους αγαπούν τις γάτες

Λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια στο Ντουμπάι, είναι ένα καταφύγιο για αδέσποτες γάτες και κέντρο υιοθέτησης που όμως λειτουργεί και ως καφέ.

 

Το Ailuromania Cat Cafe, άνοιξε το 2015 και είναι το μοναδικό coffee shop στη Μέση Ανατολή που λειτουργεί με αυτό το ιδιαίτερο concept: δηλαδή πρόκειται για ένα καφέ που ταυτόχρονα είναι και καταφύγιο για αδέσποτες γάτες. Οι πρώτοι “ένοικοι” του ήταν αδέσποτα που μάζεψε η οικογένεια Fareed, ιδιοκτήτρια, από τον δρόμο. Τώρα το Ailuromania – η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη“αιλουροφιλία” , δηλαδή αγάπη για τα αιλουροειδή – φιλοξενεί γάτες από ένα καταφύγιο ζώων στο γειτονικό εμιράτο του Ras al Khaimah, ελπίζοντας να συνδράμει στην αύξηση των υιοθεσιών.

 

Το καφενείο έχει τακτικούς πελάτες που αναζητούν λίγη χαλάρωση από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, αλλά και κάποιους που δεν δύνανται να κρατήσουν μια γάτα στο σπίτι. «Είναι τόσο χαριτωμένες, λατρεύουν το παιχνίδι», δήλωσε ένας επισκέπτης του καταστήματος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο το καφέ φροντίζει για την καλή διαβίωση των ζώων, συμβουλεύοντας τους ανθρώπους να μην τα κρατούν ή να μην τα ξυπνούν. Το Ντουμπάι διαθέτει μεγάλο αριθμό αδέσποτων γατών, με πολλές εξ αυτών να έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους από τους ιδιοκτήτες τους. Το 2018 οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατέστησαν παράνομη την εγκατάλειψη ζώων, ενώ ακτιβιστές έχουν ζητήσει την κατάρτιση προγράμματος για την απόσυρση θανατηφόρων παγίδων και τη φροντίδα για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.