Red eye coffee: Αυτός ο καφές σίγουρα θα σας κρατήσει ξύπνιους

Red eye coffee: Αυτός ο καφές σίγουρα θα σας κρατήσει ξύπνιους

Έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ένα «δυνατό» ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

 

Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλετε να μείνετε ξύπνιοι για όλο το βράδυ είτε για να διαβάσετε, είτε γιατί το επιβάλει η δουλειά σας, είτε γιατί έχετε να ταξιδέψετε. Πολλές φορές ένας απλός καφές δεν φτάνει για να το πετύχετε για αυτό καταφεύγετε και σε δεύτερο ίσως και σε τρίτο. Έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ τον Red eye coffee; Αυτός σίγουρα θα σας κρατήσει ξάγρυπνο.

 

O Red eye coffee στην ουσία είναι ένας καφέ φίλτρου που συμπληρώνετε από μια δόση espresso. Ή αν θέλετε είναι ένας Americano που όμως δεν του προσθέτουμε με νερό αλλά καφέ φίλτρου. Είναι καθαρά μια αμερικάνικη επινόηση που εμφανίστηκε στα αεροδρόμια, όπου τον σέρβιραν οι καφετέριες στους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τις φτηνές μεταμεσονύκτιες πτήσεις, λεγόμενες «Red Eye Flights» και έπρεπε να μείνουν ξύπνιοι.

 

Ο εν λόγω καφές είναι γνωστός και ως «Shot In The Dark» στην Αμερική και στον Καναδά ως «Canadiano». Φυσικά υπάρχουν και παραλλαγές του: ο Black eye που περιέχει διπλή δόση espresso και ονομάστηκε έτσι από το «μαύρο μάτι» που σχηματίζεται στο φλιτζάνι, και ο Dead eye που παρασκευάζεται με τρεις δόσεις espresso.

 

Όπως καταλαβαίνετε ο Red eye είναι ένας πολύ δυνατός, ισχυρός καφές που περιέχει μεγάλη δόση σε καφεΐνη. Πίνεται συνήθως χωρίς ζάχαρη ή γάλα γιατί σκοπός του είναι να κρατήσει τα χαρακτηριστικά του καφέ αναλλοίωτα ώστε να παραμείνετε ξύπνιο.

 

Όσο για την συνταγή του: χρειαζόμαστε 200 ml καφέ φίλτρου και μια δόση espresso. Πρώτα ετοιμάζουμε τον φίλτρου και στη συνέχεια προσθέτουμε τον espresso έτσι πετυχαίνουμε να διατηρήσει και κάτι από την κρέμα του.