Τι θα λέγατε για ένα Virtual Coffee Break με τους συναδέλφους σας;

Τι θα λέγατε για ένα Virtual Coffee Break με τους συναδέλφους σας;

Καθώς τα μαζικά lockdowns συνεχίζουν να είναι σε ισχύ σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, μια πρωτότυπη εφαρμογή, η Virtual Coffee Machine υπόσχεται να αλλάξει την καθημερινότητα των εργαζομένων, φέρνοντάς τους κοντά, έστω και εικονικά.

 

Πρόκειται για ένα νέο project, μια εφαρμογή στο Microsoft Teams  που φέρει την υπογραφή της Powell Software, έναν παγκόσμιο οργανισμό που δημιουργεί ψηφιακές λύσεις και εργαλεία στον digital χώρο εργασίας. H Virtual Coffee Machine επιχειρεί να εξασφαλίσει καλύτερη συνδεσιμότητα με τους συναδέλφους τους για όσους εργάζονται από το σπίτι, θετικό engagement, ενώ θα φροντίζει να ενημερώνει για την ανάγκη τακτικών διαλειμμάτων.

 

Με την ευημερία των εργαζομένων να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας εργατικού δυναμικού για το 2021, η εφαρμογή Virtual Coffee Machine της Powell συνδέει τους υπαλλήλους μέσω εικονικών συνομιλιών για να διατηρήσει μια κουλτούρα “συντροφικότητας”, ακόμη και όταν είναι μακριά.

 

Αντικαθιστώντας το πραγματικό διάλειμμα στην εργασία για καφέ, οι εργοδότες και το ανθρώπινο δυναμικό μπορούν να κανονίσουν γρήγορα ένα διάλειμμα Virtual Coffee Machine σε οποιοδήποτε κανάλι Teams, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να κάνουν τακτικά σύντομα διαλείμματα, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη δικτύωση και την κοινωνικοποίηση ανάμεσα στους συναδέλφους.

 

Ο Matthieu Silbermann, Διευθυντής Προϊόντων της Powell Software δήλωσε: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν αναμορφώσει τον Ψηφιακό Χώρο Εργασίας και βάσει έρευνας έχει διαπιστωθεί ότι τα τρία τέταρτα των εργοδοτών σκοπεύουν να τοποθετήσουν μόνιμα σε καθεστώς τηλεργασίας ορισμένους υπαλλήλους. Ωστόσο, καθώς ένας στους πέντε υπαλλήλους καθορίζουν ως μεγαλύτερο πρόβλημα την μοναξιά που νιώθουν ενώ εργάζονται απομακρυσμένα, η ενίσχυση της συντροφικότητας πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τις εταιρείες.

 

Απολαύστε έναν… εικονικό καφέ

 

Οι εργοδότες και το ανθρώπινο δυναμικό μπορούν να ορίσουν μια Virtual Coffee Machine συνάντηση εντός οποιουδήποτε καναλιού Teams, προσδιορίζοντας την ώρα, τη συχνότητα, την ημερομηνία και τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν. Στη συνέχεια, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που συλλέγει δεδομένα από υπαλλήλους εγγεγραμμένους σε Powell Teams,  συγκρίνοντας αυτόματα τα ημερολόγια και δημιουργώντας προσκλήσεις σε σύσκεψη με βάση τα κριτήρια της συνάντησης. Για παράδειγμα, εάν τα κριτήρια σύσκεψης τVirtual Coffee Machine είχαν οριστεί για έως πέντε άτομα και τελικά δέκα άτομα είναι διαθέσιμα για συμμετοχή, τότε αποστέλλονται δύο ξεχωριστές προσκλήσεις προς σύσκεψη.

 

Το Virtual Coffee Machine αποφεύγει συνειδητά one-to-one ή full team συναντήσεις, εστιάζοντας στη δημιουργία οικείων, σύντομων κοινωνικών διαλειμμάτων, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αφιερώσουν χρόνο για να αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους σε έναν “φιλόξενο” ψηφιακό χώρο. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να “ταξιδεύουν” σε εικονικά γραφεία διαφορετικής τοποθεσίας του οργανισμού στον οποίο εργάζονται για να συναντήσουν συναδέλφους τους στο πλαίσιο διαλείμματος για καφέ και σε διαφορετικά εικονικά κτήρια.

 

Οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ποιος άλλος θα συμμετάσχει στην ομάδα έτσι ώστε η εφαρμογή να ενθαρρύνει διαφορετικά μέλη να συναντηθούν, να συνομιλήσουν και να γνωριστούν μεταξύ τους. Η εφαρμογή κλείνει αυτόματα, ενώ προτείνει επίσης θέματα συζήτησης για να “σπάσει ο πάγος” όπως «ποια ήταν η τελευταία ταινία που είδατε ή το βιβλίο που διαβάσατε»; Εάν ένα μέλος της ομάδας δεν θέλει ή δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια συνάντηση εικονικού καφέ, απλώς απορρίπτει την πρόσκληση.

 

Ο Silbermann σχολίασε: «Το λογισμικό της Powell έχει σκοπό να συνδέει τους υπαλλήλους με τον οργανισμό τους μεταξύ τους, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν μια θετική εργασιακή εμπειρία σε καθημερινή βάση. Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι, πρέπει να αισθάνονται μέρος της εταιρείας, να ενστερνίζονται την κουλτούρα της κοινωνικοποίησης στο υβριδικό ή απομακρυσμένο χώρο εργασίας.

 

Η νέα εφαρμογή Virtual Coffee Machine της Powell δημιουργήθηκε με επίκεντρο τον υπάλληλο. Μας λείπουν οι μικρές κοινωνικές στιγμές στο γραφείο. Η συγκεκριμένη app μας επιτρέπει να βλέπουμε σταδιακά τους χώρους εργασίας μας να ζωντανεύουν και πάλι με έναν εικονικό τρόπο, προωθώντας τη συνδεσιμότητα, τη συνεργασία και την ευημερία των εργαζομένων”.