Ο μεγαλύτερος στόχος της Nescafé έως το 2025

Ο μεγαλύτερος στόχος της Nescafé έως το 2025

Έναν φιλόδοξο στόχο θέτει η Nescafé για την περίοδο έως το 2025…

 

Μέχρι το 2025, η Nescafé της Nestlé αναμένει να διαθέτει 100% καφέ υπεύθυνης και βιώσιμης παραγωγής, η οποία θα συνδέεται με μια αναγνωρισμένη ομάδα αγροτών και θα πιστοποιείται από ανεξάρτητους οργανισμούς.

 

Η Nestle έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε συντονισμένες προσπάθειες προς τον δρόμο της βιωσιμότητας, με δραστηριότητες όπως ο περιορισμός των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η χρήση οικολογικών συσκευασιών.

 

Μία στις επτά κούπες που καταναλώνονται παγκοσμίως είναι Nescafé. Η Nestlé έχει διαπιστώσει πως πολλοί παραγωγοί ζουν και εργάζονται σε συνθήκες αβεβαιότητας και για τον λόγο αυτό πριν από 10 χρόνια κατέστρωσε το Nescafé Plan για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των παραγωγών.

 

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που διαπιστώνει είναι οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές του Arabica στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες παραγωγής οι οποίες έχουν αντίκτυπο στο εισόδημα των αγροτών.

 

Ο Philipp Navratil, Senior Vice President της εταιρείας δήλωσε σχετικά: “Όλοι μαζί, οι συνέταιροι μας καθώς και 230 αγρονόμοι της Nescafé, καταφέραμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και τις πρακτικες στις φάρμες για να εξασφαλίσουμε μια καλή τιμή υπέρ της βιωσιμότητας του καφέΔιαφοροποιήσαμε τις πηγές εισοδήματος των αγροτών έτσι ώστε να μην είναι άμεσα εξαρτώμενοι από τις μονοκαλλιέργειες και για να γίνουν πιο “ανθεκτικοί” ως προς τις προκλήσεις που προκύπτουν. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Τα προγράμματά μας θα βελτιωθούν, με στόχο τη διαμόρφωση καλύτερων κοινωνικών συνθηκών στις φάρμες καφέ. Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την διασφάλισης των εργατικών δικαιωμάτων, την κατάργηση της παιδικής εργασίας, την παροχή ευκαιριών στους νέους και στις γυναίκες”.

 

Το νέο σχέδιο επικεντρώνεται στην αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών, τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αντίκτυπου κατά τη διάρκεια των εργασιών στις φάρμες και στα εργοστάσια, καθώς και στην πρόνοια για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Κολομβία, η Κένυα, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες.

 

Στο πλαίσιο αυτό η Nescafé αναμένεται να δημοσιεύσει τον νέο “χάρτη βιωσιμότητας” , πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, πιο βελτιωμένο από τον προηγούμενο και με έξτρα προσθήκες.

 

Διαβάστε επίσης:

Kαφές και Βιωσιμότητα: Τι έρχεται έως το 2025;