Νέα διάκριση στα Coffee Business Awards για τον Παναγιώτη Νίκα

Νέα διάκριση στα Coffee Business Awards για τον Παναγιώτη Νίκα

Μια σημαντική διάκριση για έναν άνθρωπο που αγαπά τον ποιοτικό καφέ και προωθεί την κουλτούρα του.

 

Το 2020 αναμφισβήτητα δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον χώρο της καφεστίασης, όμως έκλεισε με μια δόση αισιοδοξίας και μια γιορτή για τον κλάδο αυτόν. Μιλάμε για τα επιχειρηματικά βραβεία Coffee Business Awards που διεξήχθησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στα φετινά λοιπόν, βραβεία απένειμαν 82 κατηγορίες βραβείων και 12 τιμητικές διακρίσεις, σε επιχειρήσεις και προσωπικότητες του κλάδου που διακρίθηκαν μέσα στην χρονιά. Ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Νίκας, στον οποίο δόθηκε το βραβείο του Top Barista Training Company.

 

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου με πάνω από 30 χρόνια πείρα πάνω στον καφέ. Ξεκίνησε την πορεία του στα τέλη στης δεκαετίας του 80 σε ηλικία μόλις 21 χρονών. Η αγάπη του για τον πράσινο κόκκο γρήγορα θα τον οδηγήσει σε επιχειρηματικά μονοπάτια δημιουργώντας την Coffee Expert μια εταιρία που διαθέτει είδη και αξεσουάρ για καφέ. Προς τα τέλη του 2015 ξεκινάει και η ηλεκτρονική μορφή του, που εξελίσσεται σε ένα πολύ καλά ενημερωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με μεγάλη ποικιλία σε είδη καφέ, διάφορα ροφήματα, συνοδευτικά και αξεσουάρ, καθώς και μηχανές καφέ για ιδιώτες αλλά και για επαγγελματίες. Όμως ο Παναγιώτης δεν έμεινε μόνο στο «επιχειρείν» αλλά περνάει και στο χώρο της εκπαίδευσης. Θέλοντας να μεταδώσει τις γνώσεις για τον καφέ ιδρύει την Barista Academy και μέσω σεμιναρίων αρχίζει να εκπαιδεύει όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν παραπάνω πράγματα για τον πράσινο κόκκο, επαγγελματίες και μη.

 

Παράλληλα γράφει και το πρώτο του βιβλίο «Το εγχειρίδιο του Home barista» όπου στις σελίδες του περιέχονται όλα τα μυστικά και όλες οι πληροφορίες για το πώς να φτιάξει ένα καλό καφέ στο σπίτι του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο του βιβλίο «Οδοιπορικό στην Αιθιοπία» όπου καταγράφει την προσωπική του εμπειρία στη χώρα όπου γεννήθηκε ο καφές.