Huggamag: μια καινούργια άφιξη στους Αμπελόκηπους

Huggamag: μια καινούργια άφιξη στους Αμπελόκηπους

Ένα μικρό, ολόφρεσκο coffee shop που γεννήθηκε μέσα στη καραντίνα.

 

Λίγοι είναι οι τολμηροί που ξεκινούν μια επαγγελματική προσπάθεια εν μέσω καραντίνας. Σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων ανήκουν ο Γιώργος Δήμας και ο Νίκος Μαντάς που μια βδομάδα μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown τον περασμένο Νοέμβρη, άνοιξαν τις πόρτες του μικρού Huggamag. Είναι ένα γωνιακό, χαριτωμένο coffee shop πάνω στην βοή της Μεσογείων που λειτουργεί στην λογική του take away και του delivery (στο κομμάτι αυτό συνεργάζονται με το e-food, την wolt και το box).

 

Το πρώτο που θα προσέξετε μπαίνοντας είναι η μηχανή καβουρδίσματος. Δεν είναι απλά για ντεκόρ, την χρησιμοποιούν. Υπεύθυνος για αυτή είναι ο Νίκος που εδώ και καιρό ασχολείται με την τέχνη του καβουρδίσματος του καφέ. Διαβάζει, ψάχνει, πειραματίζεται για να δώσει κάθε φορά το καλύτερο αποτέλεσμα. Εκείνος διαλέγει τους πράσινους κόκκους, εκείνος θα σας φτιάξει τον καφέ που θα ζητήσετε. Ο Γιώργος, από την άλλη, έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι. Τα μοίρασαν, όπως βλέπετε, σαν δύο καλοί φίλοι που είναι.

 

Στο λιλιπούτειο Huggamag με το χρώμα του ανοιχτού καφέ στους τοίχους, την ψηλή μπάρα και τους πίνακες του Ιορδάνη Παπουτσίδη πάνω από την εσπρεσομηχανή, θα δοκιμάσετε καφέδες που έχουν ήπια, γνώριμα στους περισσότερους καταναλωτές χαρακτηριστικά. Καφέδες που δεν είναι επιθετικοί αλλά έχουν κάτι να πουν. Όπως το blend για παράδειγμα, από δύο διαφορετικούς καφέδες από την Βραζιλία. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί λίγο πιο όξινο από ότι περιμένει κανείς να είναι μια Βραζιλία, όμως «ησυχάζει» γρήγορα. Έχει έντονη την αίσθηση των ξηρών καρπών και της σοκολάτας, γλυκό χαρακτήρα και bitter τελείωμα. Ταιριάζει πολύ με το γάλα και δίνει έναν απολαυστικό flat white – δοκιμάστε τον. Ο δεύτερος καφές που μπαίνει στους μύλους τους είναι από την Αιθιοπία. Στη μύτη δίνει πολλά κόκκινα φρούτα και κάποιες νότες από περγαμόντο. Είναι αρκετά γλυκός, έχει γεμάτο, βελούδινο σώμα και επίσης bitter τελείωμα. Και αυτός ταιριάζει με το γάλα, αλλά θα σας λέγαμε να τον ζητήσετε σε ένα διπλό espresso. Σε φίλτρο τώρα, προτείνουν έναν καφέ από την Κολομβία με σοκολατένιο και ξηροκαρπάτο προφίλ. Όλους τους καφέδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε για το σπίτι σε συσκευασίες των 250, 500 γραμμαρίων και του ενός κιλού.

 

Το Huggamag όμως διαθέτει και αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που φτιάχνονται στην μικρή ανοιχτή κουζίνα του. Χειροποίητες πίτες (τυρόπιτα, ηπειρώτικη με σπανάκι ή φέτα, λουκανικόπιτα), μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, κρουασάν, μαλακά cookies, muffins και σάντουιτς συνθέτουν τον μικρό κατάλογο του.

 

Λεωφ. Μεσογείων 99, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106926389