Δοκιμάζοντας τον El Midaror από την Kudu Coffee Roasters

Δοκιμάζοντας τον El Midaror από την Kudu Coffee Roasters

Ένας πολύπλοκος, ενδιαφέρον καφές από την Κολομβία μπαίνει στο μικροσκόπιο μας.

 

Στο Coffeemag έχουμε μια αδυναμία στους καφέδες φίλτρου. Μας αρέσει συχνά πυκνά να πειραματιζόμαστε και δοκιμάζουμε ότι ενδιαφέρον κυκλοφορεί στην αγορά και να μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας. Αυτή την φορά δοκιμάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον από την Kudu Coffee Roasters και μιλάμε για τον El Mirador από την Κολομβία.

 

Προέρχεται από την περιοχή Hulia της Κολομβίας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της εκεί όπου συγκλίνουν οι κεντρικές και ανατολικές σειρές των βουνών των Άνδεων. Το υψόμετρο όπου καλλιεργούνται τα καφεόδεντρα φτάνει τα 1600 μέτρα και η ποικιλία των καρπών τους είναι orange bourbon. Η επεξεργασία η οποία ακολουθείται είναι εκείνη της Carbonic Maceration Washed, μια πολύπλοκη αλλά και ενδιαφέρουσα διαδικασία που χαρίζει στον εν λόγω καφέ ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα.

 

Η συνταγή που ακολουθήσαμε ήταν 15 γραμμάρια καφέ για 230 ml νερό με την μέθοδο του V60. Το πρώτο που θα διακρίνετε ακόμα και κατά την διαδικασία της εκχείλισης είναι το άρωμα από πορτοκάλι αλλά και από βατόμουρα. Όταν τον σερβίρετε στο φλιτζάνι και τον αφήσετε μερικά δευτερόλεπτα θα διακρίνετε και κάποιες νότες από μάνγκο ίσως και παπάγιας. Στο στόμα τώρα γίνεται λίγο πιο περίπλοκος με την γεύση του μάνγκου και των βατόμουρων να κυριαρχεί. Έχει πλούσια οξύτητα, γεμάτο σώμα και ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό με ωραίο και ευχάριστο τρόπο. Η επίγευση του είναι μακριά με αρκετή διάρκεια και εσπεριδοειδές φινίρισμα.

 

Ο El Midaror με λίγα λόγια είναι ένας ενδιαφέρον καφές που θα σας κερδίσει με την πρώτη γουλιά. Καλό θα ήταν να μην του προσθέσετε ζάχαρη ή γάλα. Αν θέλετε να τον συνοδέψετε με κάποιο γλυκό, προτιμήστε μια όχι γλυκιά τάρτα μήλου ή ένα New York cheese cake.