Νέοι κανονισμοί για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του καφέ 2021

Νέοι κανονισμοί για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του καφέ 2021

Η Covid-19 έφερε αλλαγές και στους κανονισμούς των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων του καφέ με σκοπό την μεγαλύτερη ασφάλεια των διαγωνιζομένων αλλά και των κριτών.

 

Το 2020 λόγω της πανδημίας ακυρώθηκαν όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του καφέ. Για τη φετινή χρονιά, όμως, που φαίνεται πιο ελπιδοφόρα η Speciality Coffee Association (SCA) ανακοίνωσε αλλαγές στους κανονισμούς ώστε να διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα, αλλά με τις απαραίτητες προφυλάξεις για περισσότερη ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

 

Πολλές, λοιπόν, από τις ενημερώσεις-αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της κοινωνικής απόστασης και των μειωμένων αλληλεπιδράσεων πρόσωπο με πρόσωπο των παρευρισκόμενων. Έτσι υπάρχουν αναθεωρήσεις στο στήσιμο των σκηνικών, αλλαγές στα πρωτόκολλα της κριτικής και αύξησης της χρήσης διαδικτυακών συναντήσεων. Όλα αυτά θα εφαρμοστούν στις τέσσερις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καφέ 2021 (: Cezve / Ibrik, Barista, Brewers Cup, Cup Tasters) που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με την εκδήλωση World of Coffee της SCA τον ερχόμενο Ιούνιο στην Αθήνα στις 21-24.

 

Μερικές μάλιστα από τις αλλαγές των κανονισμών θα επανεξεταστούν μετά από αυτή τη σεζόν των αγώνων, ενώ κάποιες άλλες θα παραμείνουν επ ‘αόριστον. Τους νέους κανονισμούς θα τους βρείτε εδώ: