Τρεις συνταγές για να βάλετε τα Χριστούγεννα στο φλιτζάνι σας

Τρεις συνταγές για να βάλετε τα Χριστούγεννα στο φλιτζάνι σας

Εύκολες, απλές συνταγές καφέ που μυρίζουν γιορτές. Δοκιμάστε τις και κάντε τις μέρες ακόμα πιο εορταστικές.

 

Christmas Latte (φωτογραφία ανοίγματος)

Το μπισκότα gingerbread μυρίζουν Χριστούγεννα. Και αυτό χάρις στα μπαχαρικά που έχει. Φανταστείτε λοιπόν το latte σας να μυρίζει κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάριδο και έχει την όμορφη καψάδα του τζίντζερ. Και όλα αυτά μόνο με λίγα ml από ένα σιρόπι που κρύβει μέσα του όλα αυτά τα αρώματα του χριστουγεννιάτικου γλυκίσματος. Αν δεν βρείτε gingerbread σιρόπι μπορείτε να το αντικαταστήσετε ένα σπιτικό σιρόπι από τα παραπάνω μπαχαρικά ή σιρόπι μελομακάρονο που κυκλοφορεί στην αγορά.

Συνταγή

30 ml espresso

150 γάλα στον ατμό (ζωικό ή φυτικό)

2 κ.γ σιρόπι gingerbread

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τον espresso και ανακατέψτε με το σιρόπι. Φτιάξτε το αφρόγαλα βάλτε το σε μια κούπα και ρίξτε το πάνω από τον espresso. Αν χρησιμοποιήσετε γάλα βρώμης καλό θα είναι να μειώσετε το σιρόπι μιας και το εν λόγω ρόφημα είναι γλυκό από μόνο του.

 

Christmas Mocha

Μια λαχταριστή κούπα όπου η σοκολάτα και ο καφές συνδυάζονται με το άρωμα της κανέλας. Ένα ρόφημα που θα ζεστάνει τα απογεύματα σας. Η κρέμα από gingerbread που περιέχει η συνταγή φτιάχνετε εύκολα, χτυπώντας κρέμα γάλακτος (250ml) με λίγο σιρόπι από gingerbread.

Συνταγή

30 ml espreso

150 ml γάλα στον ατμό

2 κ.γ. σκόνη σοκολάτας/κακάο

1 κ. γ κανέλα

2 κ.σ κρέμα σαντιγί gingerbread

Εκτέλεση

Βάλτε στο ποτήρι σερβιρίσματος την σοκολάτα. Ετοιμάστε τον espresso και ταυτόχρονα το αφρόγαλο. Ρίξτε πρώτα το γάλα, μετά τον καφέ και ανακατεύεστε ελαφρώς. Προσθέστε την κρέμα, πασπαλίστε με την κανέλα και συμπληρώστε το ντεκόρ με ένα μπισκότα κανέλας ή gingerbread.

 

Χριστουγεννιάτικος καφές φίλτρου

Μια παραλλαγή του καφέ φίλτρου μου μοσχομυρίζει κανέλα και κάρδαμο ενώ η κρέμα gingerbread του δίνει μια ακόμα πιο γιορτινή διάσταση και ολοκληρώνει την απόλαυση.

Συνταγή

60 γραμ. καφέ φίλτρου

1 λίτρο νερό

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

Κρέμα σαντιγί gingerbread

Εκτέλεση

Προσθέστε τα μπαχαρικά πάνω από τον αλεσμένο καφέ στον κώνο του φίλτρου και ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου όπως θα κάνατε κανονικά. Σερβίρετε στις κούπες και γαρνίρετε με την κρέμα σαντιγί gingerbread.