Overoll: Μίλα μου για κρουασάν

Overoll: Μίλα μου για κρουασάν

Στην Πραξιτέλους εδώ και μερικές μέρες μυρίζει βούτυρο. Η πρώτη κρουασανερί της πόλης είναι γεγονός και τα κρουασάν της φεύγουν με ταχύτητες φωτός.

 

Τα χρυσαφένια, βουτυράτα κρουασάν, για τα οποία οι Γάλλοι τόσο πολύ υπερηφανεύονται, ήταν, είναι και θα είναι ένας πάρα πολύ καλός φίλος για τον καφέ. Δυστυχώς εδώ στην Αθήνα δύσκολο να τα βρει κανείς. Όμως, η πρώτη κρουασανερί που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στην Πραξιτέλους, ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα. Το όνομα της Overoll και εμπνευστές της τρεις φίλοι: ο Άλκης Ζέρβας, ο Γιάννης Κίκιρας και ο Σπύρος Παππας. Και οι τρεις ζαχαροπλάστες με μια κοινή αγάπη, εκείνη για τα αφράτα, φουσκωτά κρουασάν. Έτσι ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν το εν λόγω μαγαζί. Έβαλαν μια μεγάλη βιτρίνα που την στολίζουν καθημερινά με ότι βγάζουν από τους φούρνους του εργαστηρίου που βρίσκεται πίσω, χωρισμένο με μια τζαμαρία. Να σας αναφέρω ότι τα παιδιά φουρνίζουν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι για να είναι τα πάντα φρέσκα.

 

Τι να δοκιμάσετε; Σίγουρα το κρουασάν βουτύρου. Τραγανό απ’ έξω και όλο κυψέλες στο εσωτερικό του,  που σπάει στο πρώτο δάγκωμα και γεμίζει με βούτυρο όλο το στόμα. Το painaux raisins, με κρέμα πατισερί, σταφίδες και ρούμι που είναι τόσο όσο γλυκό για να σας φτιάξει την μέρα. Επίσης το σατανικό ριγέ κρουασάν με την κλασική ζύμη που εναλλάσσεται με εκείνη της σοκολάτας και είναι γεμισμένο με πραλίνα. Υπάρχουν όμως και αλμυρά. Εξίσου νόστιμα και απολαυστικά. Όπως για παράδειγμα η εντελώς διαφορετική σπανακόπιτα που φτιάχνουν σε σχήμα ρολό με ζύμη κρουασάν, αλλά και η λουκανικόπιτα με ένα κομματάκι λουκάνικο καρφιτσωμένο πάνω της.

 

Και όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα καφέ στο χέρι. Ναι σερβίρουν και καφέ. Συνεργάζονται με την ελληνική εταιρία Taresso και έχουν ένα ισορροπημένο blend που ταιριάζει με ότι και αν επιλέξετε. Συμβουλή: όσο πιο πρωί πάτε, τόσο πιο γεμάτη θα βρείτε την βιτρίνα του. Και μην πάρετε ένα μόνο κρουασάν βουτύρου, αλλά παραπάνω. Εμπιστευτείτε μας!

 

Πραξιτέλους 27, Αθήνα, τηλ. 211419 8151.