Gina: Μια έξυπνη συσκευή καφέ

Gina: Μια έξυπνη συσκευή καφέ

Την λένε Gina , οι coffelovers την ερωτεύονται με την πρώτη ματιά και διεκδικεί μια θέση στην συλλογή τους.

 

Θα μπορούσε να είναι όργανο χημικών πειραμάτων. Αντίθετα, η Gina όπως ονομάζεται, είναι μια ντιζαϊνάτη συσκευή παρασκευής καφέ που λανσαρίστηκε στην αγορά από την εταιρία Goat Story. Συνδυάζει τρεις διαφορετικές μεθόδους σε μια συσκευή και δίνει άλλη ουσία στη διαδικασία της παρασκευής καφέ.

 

Το «κλειδί» για την χρήση της Gina είναι η βαλβίδα χαλκού που διαθέτει στη μέση, η οποία μπορεί να προσαρμόσει το ρυθμό που περνά ο καφές. Αν μείνει, λοιπόν, τελείως ανοιχτή μπορούμε να έχουμε ένα παραδοσιακό pour-over (όπως δηλαδή γίνεται για παράδειγμα με ένα V60). Αν πάλι την κλείσουμε εντελώς, τη μετατρέπουμε σε ένα clever dripper κάνοντας immersion τον καφέ μας. Τέλος, αν την αφήσουμε λίγο ανοιχτή δημιουργούμε τις συνθήκες για μια πολύωρη κρύα εκχύλιση (cold drip). Για την τελευταία μέθοδο, ο καφές δεν μπαίνει στον κεραμικό κώνο (όπως γίνεται στις άλλες δύο) αλλά σε ένα ειδικό δοχείο ακριβώς κάτω από την κάνουλα.

 

Μια ακόμα καινοτομία της Gina είναι ότι υποστηρίζεται και από μια εφαρμογή (τόσο για iOS όσο και Android) που παρέχει οδηγίες σχετικά με τις τεχνικές παρασκευής, συνταγές, υπολογίζει τις μετρήσεις συστατικών, ειδοποιεί όταν γίνεται μια παρασκευή και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται συμβουλές μεταξύ τους. Θέλετε κι άλλα;