Δύο βασικά σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης

Δύο βασικά σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης

Μόλις χθες ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown και κατ’ επέκταση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

 

Και ενώ οι ημερομηνίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων θεωρούνται σχεδόν βέβαιες, άγνωστος Χ παραμένει το πότε και υπό ποιους όρους θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης.

 

Τα βασικά σενάρια σύμφωνα με πηγές από τα συναρμόδια υπουργεία είναι δύο.

 

Πρώτον, το άνοιγμα υπό πολύ αυστηρά μέτρα και αποστάσεις, τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, χρήση μάσκας κλπ, με ημερομηνία κοντά στις γιορτές, ενδεχομένως 20-23 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται να ανοίξουν μόνο εστιατόρια.

 

Δεύτερον, το σενάριο “ακολουθεί” το μοντέλο της Γαλλίας, να παραμείνουν δηλαδή κλειστά τα καταστήματα τις γιορτές και να ανοίξουν περί τα μέσα Ιανουαρίου.

 

Οι επιχειρηματίες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και ανυπομονούν να μάθουν τι θα γίνει την εορταστική περίοδο, με την πλειονότητα αυτών να “ποντάρουν” σε αυτή την περίοδο, για να μη χαθεί μία ακόμη ευκαιρία ανάκαμψης ή κάλυψης μέρους των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί δύο φορές σε μία χρονιά, εξαιτίας των οριζόντιων lockdowns.

 

Yπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.