Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης για κάψουλες καφέ!

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης για κάψουλες καφέ!

Η Nestlé σε συνεργασία με την Jacobs Douwe Egberts UK δημιουργούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης για τις κάψουλες καφέ. 

 

Οι δύο εταιρείες – ηγέτες στον κλάδο του καφέ διαθέτουν πολλά brands όπως Nespresso, Nescafé Dolce Gusto και Tassimo. Nestlé και Jacobs έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το Podback: ενός πρώτου στο είδους του προγράμματος ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, γίνονται διαρκείς διαβουλεύσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για τη συλλογή του καψουλών καφέ. 

 

Το Podback, ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, είναι η «πρώτη δια-βιομηχανική συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου του είδους της στον τομέα του καφέ, παρέχοντας αρκετούς εύκολους τρόπους για τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακυκλώσουν.

 

Επιλογές ανακύκλωσης

 

Το Podback θα “επεκτείνει τις επιλογές ανακύκλωσης για τις κάψουλες καφέ” με τρεις τρόπους:

 

Collect +: Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ τους στο πλησιέστερο Collect+ , δίκτυο που αναπτύσσεται από το  Yodel. Υπάρχουν περισσότερα από 6.500 σημεία στα τοπικά καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Kerbside collection: Το δημοτικό συμβούλιο του Έξετερ, το δημοτικό συμβούλιο του Cheltenham και το περιφερειακό συμβούλιο του South Derbyshire βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Podback για να γίνουν οι πρώτοι επιβεβαιωμένοι συνεργάτες, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από 330.000 κάτοικοι που ζουν σε αυτές τις περιοχές θα μπορούν να συλλέγουν τις κάψουλες μαζί με τα οικιακά τους απορρίμματα και να τα ανακυκλώνουν. Το Podback βρίσκεται σε “ζωντανές συζητήσεις με αρκετές άλλες τοπικές αρχές” για να καταστήσει λειτουργικά τα σημεία συλλογής κατά την έναρξη του προγράμματος, με σχέδια για επέκταση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Retailer ‘handover at home’: Το Podback βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις με τους λιανοπωλητές για να προωθήσει την επιλογή «παράδοση στο σπίτι», που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να συλλέξουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ όταν τους παραδίδονται τα είδη παντοπωλείου που έχουν αγοράσει. Αν και πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, οι άνθρωποι της Podback εργάζονται σκληρά για να το υλοποιήσουν το συντομότερο δυνατό.

 

Έναρξη

 

Ξεκινώντας στις αρχές του 2021, το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά εμπορικά σήματα συμπεριλαμβανομένων των Nespresso, Nescafé Dolce Gusto και Tassimo και η  φιλοδοξία είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και να συμπεριλάβει όλες τις μάρκες καφέ που χρησιμοποιούν πλαστικά ή αλουμίνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η εταιρεία.

 

Ο Guillaume Chesneau, διευθύνων σύμβουλος της Nespresso UK και της Ιρλανδίας και διευθυντής του Podback, δήλωσε: “Ως συνιδρυτές του προγράμματος, καθώς και πρωτοπόροι στο σύστημα με μικρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, είμαστε ενθουσιασμένοι για την νέα μας πρωτοβουλία.

 

Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λύση ανακύκλωσης, διαθέσιμη σε όλους και το Podback αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου”.

 

Διαδικασία και συλλογή

 

Οι κάψουλες που θα συλλέγονται θα μεταφέρονται σε επαν-επεξεργαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και η συσκευασία θα διαχωρίζεται από τα υπολείμματα του χρησιμοποιημένου καφέ πριν ανακυκλωθούν.

 

Οι κάψουλες είναι κυρίως κατασκευασμένες από πλαστικό, αλλά περιέχουν επίσης μικρή ποσότητα αλουμινίου. Οι καταναλωτές πρέπει να παραγγείλουν μια τσάντα ανακύκλωσης για τις κάψουλες και μόλις γεμίσουν, να εκτυπώσουν μια ετικέτα και να την μεταφέρουν σε ένα σημείο συλλογής.